Четвер, 2024-03-28, 2:41 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Листопад » 25 » Спілкування і здоровий спосіб життя в літньому віці продовжують життя на 5-6 років
8:55 PM
Спілкування і здоровий спосіб життя в літньому віці продовжують життя на 5-6 років

Спілкування і здоровий спосіб життя в літньому віці продовжують життя на 5-6 років

Здоровий спосіб життя в літньому віці додати близько п'яти років життя для жінок і шести років - для чоловіків, встановили шведські вчені, праця яких опублікований в British Medical Journal.

Дослідники протягом 18 років (з 1987 по 2005 роки) вели спостереження за людьми у віці від 75 років і старше.

В експерименті укладені дані про 1,8 тисячі людей. Враховувалися дані про вік, стать, рід діяльності, освіта, шкідливі звички, соціальне оточення і вид розваг у вільний час.

Протягом вказаного періоду померли 92% учасників, при цьому половина з них прожила більше 90 років. Пережили цей рубіж найчастіше ставали жінки з вищою освітою, які вели здоровий спосіб життя, мали сильні соціальні зв'язки і активно проводили свій вільний час.

Результати також показали, що курці прожили на рік менше, ніж не курящі. Такий же позитивний ефект отримали ті, що кинули палити вже в літньому віці.

Серед способів проведення вільного часу фізична активність надала найбільший вплив на збільшення тривалості життя. Середній вік смерті у тих, хто регулярно плавав, займався ходьбою або гімнастикою, був на два роки більше, ніж у тих, хто цього не робив.

У підсумку, люди з низьким рівнем ризику, які вели здоровий спосіб життя і активно спілкувалися з іншими людьми, жили на 5,4 роки довше, ніж ті, хто мав протилежні вихідні дані. Навіть після 85 років, маючи хронічні захворювання, люди без шкідливих звичок і які не нехтували заняттями спортом, в середньому   жили на 4 роки довше, ніж їх менш обережні однолітки.

Переглядів: 967 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz