Четвер, 2024-03-28, 10:29 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2014 » Березень » 23 » Адемол-Дарниця
11:13 PM
Адемол-Дарниця

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АДЕМОЛ-ДАРНИЦЯ

(Ademol-Darnitsa)

 

Загальна характеристика:

хімічна назва: 1-адамантилетилокси-3-морфоліно-2-пропанолу гідрохлорид;

основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна або злегка забарвлена рідина;

склад: 1 мл розчину містить 10 мг адемолу;

допоміжна речовина: вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Розчин для ін'єкцій.

 

Фармакотерапевтична група. Препарати, які стимулюють тонус і скорочувальну активність міометрію.

Код АТС G02A X.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Механізм дії адемолу пов'язаний з його β-адреноблокуючим, гангліоблокуючим і антихолінестеразним ефектами. Існують дані про нормалізуючий вплив препарату на процеси обміну іонів калію і кальцію.

Адемол стимулює скорочувальну функцію матки при вагітності і пологах. На відміну від окситоцину і простагландинів його утеростимулююча дія більш фізіологічна: порушена скорочувальна функція матки при слабкості пологової діяльності нормалізується шляхом посилення фізичних скорочень без істотного підвищення тонусу матки. Адемолу властиві транквілізуючий та аналгезуючий ефекти у дозах, що стимулюють матку. Адемол має також і антиамнестичні властивості, що перевищують такі в пірацетаму.

Фармакокінетика. Практично не вивчена. При парентеральному введенні адемол швидко надходить у системний кровотік з підшкірної клітковини і м'язів. Час досягнення максимальної концентрації в крові (ТСмах) при підшкірному введенні становить 5–6 хв.

 

Показання для застосування. Первинна і вторинна слабкість пологової діяльності.

 

Спосіб застосування та дози. Адемол®-Дарниця вводять підшкірно, внутрішньом’язово та внутрішньовенно.

При парентеральному введенні разова доза становить 2 мл 1 % розчину Адемол®-Дарниця. При підшкірному введенні препарату утеростимулюючий ефект настає через 5–6 хвилин, при одноразовому внутрішньовенному введенні – через 1–2 хвилини. Стимуляція скорочувальної функції матки наростає поступово і через 5–10 хвилин стає стабільною.

Вищі одноразові та курсові дози препарату не встановлені.

Побічна дія. При внутрішньовенному введенні Адемолу®-Дарниця може спостерігатися короткочасне (протягом 1–2 хвилин) зниження артеріального тиску, м’язова слабкість, брадикардія. У осіб, схильних до алергічних реакцій, може виникнути бронхоспазм. Можливий головний біль, шкірні алергічні реакції.

Протипоказання. Протипоказаннями для призначення Адемолу®-Дарниця є підвищена чутливість до препарату, стани, при яких природні пологи небажані і/або трансвагінальні пологи неможливі (при клінічно або анатомічно вузькому тазі, поперечному і косому положенні плоду, якщо загрожує розрив матки, при наявності рубців на матці після перенесеного раніше кесаревого розтину, а також передлежанні плаценти), асфіксії плоду. Крім того, препарат протипоказаний при тяжких серцево-судинних захворюваннях і порушеннях функції печінки і нирок.

Передозування. При передозуванні Адемол®-Дарниця може спричинити пригнічення функцій ЦНС, порушення координації рухів, фібриляцію окремих груп м'язів тіла аж до судом.

Лікування. При гіпотензії і колапсі вводять аналептики, здійснюють корекцію кислотно-лужного балансу і електролітів плазми крові. У тяжких випадках проводять форсований діурез, гемосорбцію.

Особливості застосування. При застосуванні препарату необхідно проводити контроль частоти серцевих скорочень і артеріального тиску. У породіль з органічними захворюваннями серця в анамнезі необхідний контроль ЕКГ у ранньому післяпологовому періоді.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Можливий гіпотензивний ефект препарату послабляється нестероїдними протизапальними засобами (затримка Na+ і блокада синтезу простагландинів нирками), глюкокортикостероїдами і естрогенами (затримка Na+). Серцеві глікозиди, метилдопа, резерпін і гуанфацин, блокатори повільних кальцієвих каналів (верапаміл, дилтіазем), аміодарон, антиаритмічні лікарські засоби можуть підвищувати ризик розвитку брадикардії. Діуретики, клонідин, симпатолітики, гідралазин і інші гіпотезивні лікарські засоби можуть призвести до надмірного зниження артеріального тиску.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей місці, в оригінальній упаковці, при температурі не вище 25 °С.

Термін придатності – 2 роки.

Умови відпуску. За рецептом.

Упаковка. По 2 мл розчину в ампулі, по 1 ампулі в упаковці.

Виробник. ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця».

Адреса. Україна, 02093, м. Київ, вул. Бориспільська, 13.

Переглядів: 698 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz