П`ятниця, 2024-04-19, 8:37 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2015 » Січень » 17 » Бар-Віпс
12:16 PM
Бар-Віпс

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

БАР-ВІПС

(BAR-VIPS)

 

Загальна характеристика:

міжнародна  хімічна назва: барію сульфат;

основні фізико-хімічні властивості: дрібнодисперсний порошок білого або світло-кремового з сіруватим відтінком кольору, має специфічний запах, нерозчинний у воді;

склад:  1 пакет порошку містить барію сульфату – 237,46 г (98,9%);

допоміжні речовини: натрію цитрат, сорбіт (Е420), еспумізан 40, метилпарагидроксибензоат (Е218), ароматизатор харчовий.

 

Форма випуску. Порошок для приготування суспензії.

 

Фармакотерапевтична  група. Рентгенконтрастні засоби, що не містять йоду.

Код ATC V08BА02.

 

Фармакологічні властивості. Барію сульфат наділений високими рентгеноконтрастними властивостями та низькою токсичністю. Виражені адгезивні  властивості препарату дозволяють вивчати тонкі зміни мікрорельєфу слизової оболонки шлунково-кишкового тракту при рентгенологічних дослідженнях. Препарат не засвоюється в шлунково-кишковому тракті та повністю виводиться з організму протягом 12-14 год.

 

Показання для застосування. Застосовують для дорослих при рентгенологічній діагностиці захворювань верхнього відділу травної системи (стравохід, шлунок) як звичайним методом, так і методом подвійного контрастування.

 

Спосіб застосування та дози. Бар-ВІПС застосовують внутрішньо у вигляді попередньо виготовленої суспензії безпосередньо перед проведенням та під час рентгенологічного дослідження. Суспензія готується шляхом поступового розчинення 240 г порошку в 60 мл окропу при безперервному помішуванні протягом 3 хв. Об’єм отриманої суспензії становить 120 мл. Температура суспензії, яку застосовують, становить 40-50 °С.  Для дорослих кількість препарату на прийом залежить від методу дослідження та становить від 15-20 до 80-100 мл суспензії.

 

Побічні дії. При проведенні звичайних досліджень вказаними дозами побічних ефектів не спостерігалось. Але під час застосування методу подвійного контрастування з використанням уродану або суміші соди харчової з лимонною кислотою можлива поява неприємних відчуттів в ділянці шлунка. Можлива індивідуальна непереносимість.

 

Протипоказання. Препарат протипоказаний у разі алергії до його компонентів.

Передозування. Випадки передозування не спостерігались.

 

Особливості застосування. Застосування в період вагітності не рекомендується. Під час лактації не протипоказаний. Дозволяється застосовувати дітям з грудного віку зі зменшенням концентрації суспензії в 2 рази.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.  Невідома.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому місці. Термін придатності – 2 роки. Не можна застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

 

Умови відпуску. За рецептом.

 

Упаковка. Пакети, що містять 240 г препарату.

 

Виробник. ТОВ “ВІПС-МЕД”.

 

Адреса. Росія, 141190, Московська обл., м. Фрязіно, Заводський проїзд, 4.

Переглядів: 631 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz