П`ятниця, 2024-04-26, 0:09 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2013 » Січень » 5 » БЕН - ГЕЙ, спортивний бальзам
9:07 PM
БЕН - ГЕЙ, спортивний бальзам

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

БЕН - ГЕЙ, спортивний бальзам

(ВЕN–GАY, sport balsam)

 

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: однорідний білий гомогенний крем (бальзам) з характерним запахом;

склад: 1 г крему містить метилсаліцилату 280 мг, ментолу 100 мг;

допоміжні речовини: кислота стеаринова, гліцерол моностеарат, ланолін безводний, полісорбат 85, сорбітан тристеарат, смола ксантанова, калію гідроксид, вода очищена.

 

Форма випуску. Крем.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються місцево при суглобовому та м'язовому болю. Код АТС М02А Х10.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Застосування крему Бен-Гей®, спортивний бальзам перед інтенсивними заняттями спортом та фізичними тренуваннями забезпечує підвищену комфортність, а безпосередньо після них – зменшує біль у м’язах, спричинений їх перевтомою.

Ментолзасіб, що усуває подразнення та розширює судини.

Місцеве застосування ментолу супроводжується швидкою появою та збереженням відчуття тепла.

Метилсаліцилат є відволікальним засобом і застосовується для тимчасового полегшення глибокого болю.

Місцеве нанесення крему, що містить метилсаліцилат, на болючі суглоби, уражені артритом, у хворих групи, що досліджувалася, приводило до значного зменшення напруження м'язів.

Зменшення під впливом Бен-Гей®, спортивний бальзам спазму м'язів та болю, який спричинений цим спазмом, пов'язане з ефектом зігрівання, який виконує кілька функцій – збільшує притік крові внаслідок розширення капілярів і полегшує видалення подразнювальних речовин (молочної кислоти), зменшує спазм м’язів і збільшує об’єм рухів у суглобах.

Фармакокінетика. Після місцевого застосування метилсаліцилат адсорбується через неушкоджену шкіру. Шкірно адсорбований метилсаліцилат має загальну дію; адсорбованої кількості достатньо для того, щоб зумовити істотний болезаспокійливий ефект.

 

Показання для застосування. Підготовка м’язів до інтенсивних занять спортом і фізичних тренувань. Симптоматичне лікування болю після інтенсивних занять спортом і фізичних тренувань.

 

Спосіб застосування та дози. Невелику кількість крему втирають у болісні ділянки шкіри. За необхідності процедуру повторюють через  кілька годин (3–4 рази на добу).

 

 

Побічна дія. Ментол. У деяких людей ментол іноді може спричинити алергічні реакції, такі як: кропив'янка, еритема та інші зміни на шкірі. Однак кількість побічних впливів при зовнішньому застосуванні незначна.

Метилсаліцилат. Після зовнішнього застосування згідно з діючими рекомендаціями метилсаліцилат добре переноситься; у той же час спостерігалися декілька випадків побічних реакцій, пов’язаних зі змінами на шкірі.

 

Протипоказання. Відкриті рани, подразнення шкіри, алергія, індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату, діти до 12 років.

 

Передозування. Повідомлення про випадки перевищення доз крему Бен-Гей®, спортивний бальзам не зареєстровані. 

 

Особливості застосування. Крем Бен-Гей®, спортивний бальзам призначений лише для зовнішнього застосування. Не застосовувати його одночасно із зігрівальними компресами. Якщо виникло подразнення шкіри, застосування препарату потрібно припинити. Необхідно уникати потрапляння в очі, на слизові оболонки, ділянки подразнення шкіри. Якщо біль триває протягом 10 і більше днів, а препарат не полегшує стан, слід звернутися до лікаря.

Вагітність та лактація. Оскільки метилсаліцилат абсорбується через шкіру, він може спричинити збудження центральної нервової системи, особливо при нанесенні на великі ділянки шкіри. Бен-Гей®, спортивний бальзам може використовуватися під час вагітності і періоду годування груддю, якщо ризик від застосування не перевищує користь.

Вплив на здатність керувати автомобілем і працювати з технікою. Препарат не впливає на здатність керувати автомобілем та працювати з технікою.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Повідомлення про випадки взаємодії з іншими лікарськими засобами не зареєстровані.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці при температурі +15….+25°С.

Термін придатності – 2 роки.

 

Умови відпуску. Без рецепта.

 

Упаковка. По 35 г крема у тубах.

 

Виробник. Пфайзер Ілакларі Лтд. Сті., Туреччина.

 

Адреса. Pfizer Ilaclari Ltd. Str.Muallim Naci Cad. Bostan Cikmazi No.55,

34347 Ortakoy – Istambul, Turkey.  

Переглядів: 688 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz