П`ятниця, 2024-04-19, 5:31 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2014 » Березень » 26 » Бензилбензоат
0:21 AM
Бензилбензоат

І Н С Т Р У К Ц І Я

 для медичного застосування препарату

БЕНЗИЛБЕНЗОАТ

(BENZYL BENZOATE)

 

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Benzyl benzoate; бензиловий ефір бензойної кислоти;

основні фізико-хімічні властивості: крем білого кольору зі слабким специфічним запахом;

склад: 1 г крему містить бензилбензоату медичного - 250 мг;

допоміжні речовини: емульгатор № 1, пропіленгліколь, вода очищена.

 

Форма випуску. Крем.

 

Фармакотерапевтична група. Препарати, що застосовуються при ектопаразитозах.

Код ATC Р03А Х01.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Препарат чинить акарицидну дію відносно різних видів кліщів, включаючи коростяних (Acarus scabiei), виявляє протипедикульозну активність.  Під дією препарату загибель коростяних кліщів настає через 7-32 хв, вошей - через 2-5 год. Не діє на яйця вошей і кліщів.

Фармакокінетика. При нанесенні на шкіру препарат проникає у верхні шари епідермісу. Практично не має резорбтивної дії.

 

Показання для застосування. Короста, педикульоз, червоні вугрі і демодекоз, висівковий лишай, жирна себорея.

 

Спосіб застосування та дози. Крем бензилбензоату 25% застосовують місцево. При лікуванні корости та висівкового лишаю перед застосуванням препарату необхідно прийняти душ. Витиснувши крем із туби, його втирають у шкіру. Найкраще проводити обробку на ніч, перед сном. При корості спочатку обробляють шкіру лівої і правої рук, тулуба (за винятком шкіри обличчя та волосистої частини голови), а потім шкіру ніг, підошов і пальців ніг. Дітям крем наносять на весь шкірний покрив у тій самій послідовності. Після обробки руки не слід мити протягом 3 год. Після закінчення обробки хворі одягають чисту білизну, змінюють постільну білизну. Обробку проводять один раз на добу протягом 3-х днів. Після закінчення курсу лікування хворий приймає душ і змінює натільну і постільну білизну. При необхідності курс лікування повторюють.

При лікуванні червоних вугрів і демодекозу крем бензилбензоату 25 % злегка втирають у шкіру обличчя 3-5 разів на добу, захищаючи очі від потрапляння препарату. Тривалість курсу лікування визначається динамікою очищення шкірних покривів, ліквідацією запального процесу, припиненням шкірного свербежу.

При лікуванні жирної себореї препарат наносять тонким шаром на волосисту частину голови на 30-40 хв, після чого голову миють. Процедуру проводять 2-3 рази на тиждень.

Лікування педикульозу проводять під наглядом медперсоналу.

При лікуванні педикульозу препарат наносять, злегка втираючи, на шкіру волосистої частини голови та на волосся, голову пов'язують хусточкою.   Через 30 хв препарат змивають проточною  водою  і  волосся  ополіскують  теплим  5 %  розчином  оцту.  Після  описаної

 

процедури волосся миють з милом і шампунем та розчісують частим гребінцем для видалення гнид. При лобковому педикульозі крем втирають у шкіру лобка, живота, пахвинних складок і внутрішніх поверхонь стегон. Ефективність обробки визначають через добу, і при необхідності процедуру повторюють.

 

Побічна дія. При втиранні препарату в шкіру може виникнути відчуття печіння або свербіж, почервоніння або сухість ділянки шкіри, яка обробляється препаратом. Поява цих симптомів не є підставою для припинення курсу лікування.

 

Протипоказання. Індивідуальна непереносимість препарату, вагітність, годування груддю, діти до 3 років.

 

Передозування. Препарат діє місцево і не чинить резорбтивного ефекту.

 

Особливості застосування. Слід уникати потрапляння препарату в очі і на слизові оболонки. По закінченні курсу лікування необхідний лікарський контроль протягом 14 днів.

Обробка хворих в одному осередку, а також контактних осіб, повинна проводитися одночасно. Екземи та піодермії слід лікувати одночасно з коростою, педикульозом. Вся білизна, що торкалася  ураженої шкіри, повинна підлягати ретельній обробці.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не вивчалася.

 

Умови та термін зберігання. Зберігають в недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С. Термін придатності – 3 роки.

 

Умови відпуску. Без рецепта.

 

Упаковка. По 40 та 80 г у туби, вкладені в пачку.

 

Виробник. ВАТ «Фармак».

 

Адреса. 04080, Україна, м. Київ, вул. Фрунзе, 63.

Переглядів: 865 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz