Субота, 2024-04-27, 0:14 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Листопад » 25 » Болить горло? Пополощіть обліпиховою олією
8:59 PM
Болить горло? Пополощіть обліпиховою олією

Болить горло? Пополощіть обліпиховою олією

На ринках продають обліпиху і приказують при цьому, що "ця ягода дуже корисна для нашого здоров'я". В чому саме полягає її користь?

Обліпиха - поширена в Україні деревна рослина, з якої виготовляють цінний і дуже популярний препарат - обліпихову олію. Збирати краще достиглі плоди обліпихи крушиноподібної після перших приморозків - тоді з них варто витиснути сік і законсервувати цукром. Найперше, вона чудово гоїть рани, виразки, ерозії, опіки, пролежні, променеві ураження шкіри. Плоди обліпихи, а також соки, варення та узвари з неї у народній медицині використовують як надійний засіб лікування хвороб застудного походження: грипу, бронхіту, ангіни, ларингіту - їх треба пити по півсклянки 3-4 рази на добу. Обліпиховою олією полощуть горло, використовують її й для інгаляцій при хронічних запальних процесах верхніх дихальних шляхів, - 7-10 процедур чергують з курсом інгаляцій з використанням лавандової,евкаліптової та інших олій.

При лікуванні виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки обліпихову олію вживають по чайній ложці 3-4 рази на добу, за 30 хв до їди. При ерозіях шийки матки тампони, змочені обліпиховою олією, вводять в шийку матки щоденновпродовж 10-16 днів. Ще плоди обліпихи ефективні у лікуванні та профілактиці атеросклерозу - її амінокислоти знижують рівень холестерину в крові, поліпшують пам'ять і повертають життєву силу. Для ього вживають 10-15 крапель цієї олії 3-4 рази на день і при глибокому атеросклерозі, і для його профілактики, а також при втраті голосу.

Приготувати олію з обліпихи досить просто. Необхідно залити будь-якою нерафінованою олією (та краще - оливковою першого відтискання) висушені й подрібнені вичавки з ягід обліпихи, у якій багато кісточок, у пропорції 1:1, розігріти до 60 градусів, і настоювати в темному і прохолодному місці протягом трьох діб. Готову олію злити в посудину із темного скла і зберігати в холодильнику не довше як 2 роки.     

Переглядів: 1093 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Greg  
0
Треба попробувати...

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz