П`ятниця, 2024-03-29, 10:46 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2014 » Травень » 5 » Еконазол-ЛХ
11:34 AM
Еконазол-ЛХ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЕКОНАЗОЛ-ЛХ

(ECONAZOL-LН)

 

Склад:

діюча речовина: (RS)-1-[2-(4-хлорбензилоксиду)-2-(2,4-дихлорфеніл)етил] імідазолу нітрат;

1 супозиторій містить еконазолу нітрату 150 мг (0,15 г);

допоміжні речовини: поліетиленоксид 1500, поліетиленоксид 400, жир твердий, спирт цетиловий, титану діоксид (Е 171), кремнію діоксид колоїдний.

 

Лікарська форма. Супозиторії вагінальні.

 

Фармакотерапевтична група. Протимікробні та антисептичні засоби які застосовуються у гінекології. Код АТС G01А F05.

 

Клінічни характеристики.

Показання. Вульвовагінальний мікоз, вагінальний кандидоз.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до еконазолу нітрату або складових препарату.

 

Спосіб застосування та дози. Супозиторій звільняють від упаковки і вводять вагінально 1 раз на добу перед сном протягом 3 днів.

 

Побічні реакції. Зустрічаються рідко і швидко зникають після відміни препарату. Можливе виникнення відчуття печіння та сверблячки слизової оболонки піхви, уртикарні висипання. У осіб з гіперчутливістю до компонентів препарату можливий розвиток алергійних реакцій.

 

Передозування. Випадки передозування в літературі не описані.

 

Застосування в період вагітності або годування груддю. Застосування препарату в період вагітності можливе але у випадку, коли потенційна користь для матері перевищує можливий ризик для плода. На період лікування слід припинити годування груддю.

 

Діти. Дані про безпечність та ефективність застосування еконазолу дітям до 16 років відсутні, тому не рекомендується призначати препарат пацієнтам цієї вікової категорії.

 

Особливості застосування. Необхідно ретельно мити руки для запобігання потрапляння препарату в очі. За 30 хв до використання покласти супозиторії у прохолодне місце. До складу супозиторіїв Еконазол-ЛХ входить твердий жир який може руйнувати гумовий контрацептив у вигляді діафрагми або латексний презерватив та зменшувати ефективність їхньої дії. Тому не слід поєднувати застосування цих засобів.

Якщо з'явилися симптоми подразнення або підвищеної чутливості, лікування слід припинити.

У пацієнтів із підвищеною чутливістю до препаратів імідазольної групи може також спостерігатися підвищена чутливість до еконазолу нітрату.

 

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботи з іншими механізмами. Немає даних.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші взаємодії. Еконазол-ЛХ не слід поєднувати разом з іншими гінекологічними препаратами для внутрішньовагінального або місцевого застосування на основі мінерального масла, рослинної олії або вазеліну.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Високоефективний протигрибковий препарат широкого спектра дії групи імідазолів для місцевого застосування. Ефективний відносно дерматофітів, Trichophyton rubrum, Trichophyton tonsurans, Microsporum canis, Eridemophyton flococcosum, Candida albicans і деяких грампозитивних бактерій. Місцеве застосування забезпечує швидке отримання результату. Повне зникнення симптомів вагініту відзначається через 24-48 год після застосування препарату.

Фармакокінетика. Після вагінального застосування еконазолу нітрат абсорбується незначною мірою. Менш 1% застосованної дози виводиться з калом і сечею.

 

Фармацевтичні характеристики.

Основні фізико-хімічні властивості: супозиторії білого кольору, сигароподібної форми.

 

Термін придатності.

3 роки.

 

Умови зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці. В захищеному від світла місці при температурі від +8 оС до +15 оС.

 

УпаковкаПо 3 супозиторія у блістері, по 1 блістеру в пачці з картону.

 

Категорія відпуску. За рецептом.

 

Виробник. ЗАТ «Лекхім-Харків».

 

Місцезнаходження. Україна, 61115, м. Харків, вул. 17-го Партз’їзду, 36.

Переглядів: 633 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz