Четвер, 2024-04-25, 11:14 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2014 » Лютий » 1 » Фарінгтон
11:01 PM
Фарінгтон

І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

ФАРІНГТОН

(PHARYNGTON)

 

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки плоскоциліндричної форми зі скошеними краями, блідого оранжевого кольору. На поверхні таблеток допускаються вкраплення;

 склад:  1 таблетка містить хлоргексидину дигідрохлориду 5 мг, кислоти аскорбінової 50 мг;

допоміжні речовини: цукор, метилцелюлоза, тальк, магнію стеарат, барвник хіноліновий жовтий

(Е 104), барвник Понсо 4 R (Е 124), ароматизатор "Апельсин".

 

Форма випуску. Таблетки для смоктання.

    

Фармакотерапевтична група.  Протимікробні й антисептичні препарати для місцевого застосування в стоматології. Хлоргексидин, комбінації. Код АТС  A01А В53.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Антимікробний, антиоксидантний засіб для місцевого застосування. Хлоргексидин чинить бактеріостатичну дію в низьких концентраціях і бактерицидну – у високих. Механізм дії хлоргексидину полягає в утворенні зв’язків із клітинною мембраною бактерій, що призводить до порушення їх структури. Активний щодо стафілококів, стрептококів, Candida albicans, Escherichia coli та деяких інших аеробних і анаеробних бактерій. Малочутливі до хлоргексидину Proteus spp., Pseudomonas spp., Klebsiella spp.

Аскорбінова кислота має виражені антиоксидантні властивості, регулює імунологічні реакції – активує синтез антитіл, С3-компонента комплементу, інтерферону; сприяє фагоцитозу, підвищує опірність організму до інфекцій.

Фармакокінетика. Тільки приблизно 1 % хлоргексидину абсорбується з травного тракту. Максимальна концентрація у крові досягається приблизно через 30 хв. після застосування і становить 0,206 мкг/г. Хлоргексидин виводиться головним чином через кишечник (90 %), 1 % - нирками. Аскорбінова кислота добре абсорбується з травного тракту. Ступінь її зв’язування з білками плазми становить приблизно 25 %. Метаболізується до дигідроаскорбінової і щавлевої кислот. Період напіввиведення аскорбінової кислоти із плазми крові – приблизно 16 днів, виводиться головним чином із сечею.

 

Показання для застосування.  Профілактика і лікування інфекційно-запальних захворювань порожнини рота, горла та гортані: парадонтит, гінгівіт, стоматит, фарингіт, ларингіт.

 

Спосіб застосування та дози. Таблетку слід повільно розсмоктувати. Дорослим і дітям від 5 років призначають по 1 таблетці 4-5 разів на добу. Середня тривалість курсу лікування – 7 днів; не слід застосовувати препарат більше 14 днів.

          

Побічна дія. Дуже рідко можливі алергічні реакції (шкірний висип), закладеність носа, збільшення кількості зубних відкладень, зміна забарвлення зубної емалі (коричневі плями), пломб і зубних протезів, зміна смаку; паротит, болючість язика і слизової оболонки порожнини рота.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до хлоргексидину або інших компонентів препарату. Дитячий вік до 5 років.

 

Передозування.  Хлоргексидин практично не абсорбується із травного тракту, тому його передозування малоймовірне. У випадку можливого передозування аскорбінової кислоти показане симптоматичне лікування.

 

Особливості застосування.

Застосування  в період вагітності і годування груддю.

Безпечність застосування хлоргексидину в період вагітності не встановлена. В експериментальних дослідженнях застосування хлоргексидину в дозах 40-300 мг/кг на добу не впливало негативно на плід, тому період вагітності не є абсолютним протипоказанням для застосування препарату. Проникнення хлоргексидину в грудне молоко не встановлене.

Вплив на здатність керувати автомобілем або працювати зі складними механізмами.

Фарінгтон не впливає на здатність керувати автомобілем та складними механізмами.

 

Взаємодія з лікарськими засобами.  Не рекомендується спільне застосування з препаратами йоду.


Умови та термін зберігання. Зберігати  в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С. Зберігати в недоступному для дітей місці!

Термін придатності - 2 роки.

Умови відпуску.  Без рецепта.

Упаковка. По 10 таблеток у блістері; по 2 блістери в пачці.

Виробник.   ПАТ «Київський вітамінний завод».

Адреса.  04073, Україна, м. Київ, вул. Копилівська, 38. 

Переглядів: 721 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz