Середа, 2024-05-08, 5:10 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2016 » Лютий » 24 » Фіалки трава
11:53 AM
Фіалки трава

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ФІАЛКИ ТРАВА

(HERBA VIOLAE)

 

Загальна характеристика:

міжнародна назва: viola tricolor/arvensis;

основні фізико-хімічні властивості: шматочки стебел (зеленого або світло-зеленого кольору), листків (зеленого кольору), квіток (синього, фіолетового та світло-жовтого кольору) різноманітної форми, запах слабкий, смак солодкуватий із відчуттям слизькості;

склад: фіалки трава.

 

Форма випуску. Трава.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при кашлі та застудних захворюваннях. Код АТС R05C A26.

 

Фармакологічні властивості.  ФармакодинамікаПрепарати із фіалки трави, що містять глікозиди, флавоноїди, вітамін С, сапоніни, каротиноїди, слизові та дубильні речовини, ефірну олію, у складі якої – метиловий ефір саліцилової кислоти та інші фізіологічно активні речовини, мають відхаркувальний, протизапальний, антимікробний, певний діуретичний і слабкий жовчогінний і спазмолітичний ефекти.

Фармакокінетика. Не вивчалася.

 

Показання для застосування. Захворювання верхніх дихальних шляхів, що супроводжуються кашлем із утрудненим відходженням мокротиння.

 

Спосіб застосування та дози. Застосовують внутрішньо. 1 столову ложку трави кладуть в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячої кип'яченої води, закривають кришкою і нагрівають у киплячій воді (на водяній бані) протягом 15 хв, охолоджують при кімнатній температурі 45 хв, проціджують. Залишок  віджимають. Об'єм одержаного настою доводять кип'яченою водою до початкового об'єму 200 мл.

1-2 фільтр-пакети вміщують у скляний або емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) окропу, закривають і настоюють 15 хв.

Приймають у теплому вигляді 3-4 рази на день за 15 хв до їди: дорослі – по 1/2–1 склянці; діти старше 12 років – по 1/3–1/2 склянки.

Тривалість лікування визначається індивідувально з урахуванням перебігу захворювання та переносимості препарату.

 

Побічна дія. Пронос, блювання, можливі алергічні реакції.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

 

Передозування. Не виявлено.

 

Особливості застосування. Вагітність і годування груддю. Безпека та клінічна ефективність препарату при вагітності та в період годування груддю не вивчались, тому призначати його в ці періоди можна тільки після ретельної оцінки співвідношення ризик/користь.

Безпека та ефективність застосування Фіалки трави у дітей не встановлені, тому не рекомендується застосовувати препарат дітям  віком  до 12 років.

 

Взаємодія з  іншими лікарськими засобами. Не встановлена.

 

Умови та термін зберігання.  Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при кімнатній (15 - 25 °С) температурі; приготований настій – у прохолодному місці не більше 2 діб. Термін придатності – 3 роки.

 

Умови відпуску. Без рецепта.

 

Упаковка По 50 г у пакетах, пачках; по 1,5 г у фільтр-пакетах, по 20 фільтр-пакетів у пачці.

 

Виробник. ЗАТ Фармацевтична фабрика “Віола”.

 

Адреса. Україна, 69063, м. Запоріжжя, вул. Кірова, 75.

Переглядів: 577 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz