Четвер, 2024-04-25, 8:01 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2013 » Січень » 7 » ГАЛАВIТ (супозиторії)
3:25 PM
ГАЛАВIТ (супозиторії)

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ГАЛАВIТ

 

Склад лікарського засобу:

діюча речовина: 1 супозиторiй мiстить галавіт (натрію амінодигідрофталазиндіону) 100 мг;

допоміжні речовини: твердий жир.

 

Лікарська форма. Супозиторії ректальні.

Супозиторії від білого до  білого з жовтуватим вiдтiнком кольору торпедоподібної форми.

Назва і місцезнаходження виробника.

ЗАТ «Центр Сучасної Медицини «Медикор» Росія 121374, Москва, вул. Олексія Свиридова, буд. 15, кв. 3. Тел.:+7 (495)786-87-54, 445-14-17; факс 445-20-05

www.galavit.ru; e-mail: medicor@galavit.su.

 

Фармакотерапевтична група. Цитокiни та iмуномодулятори. Код АТС L03A X.

Препарат має протизапальні та імуномодулюючі властивості. Його основна дiя зумовлена здатнiстю дiяти на функціонально-метаболітичну активність макрофагів. При запальних  захворюваннях  препарат оборотно на 6-8 годин інгібує надлишковий синтез фактора некрозу пухлин, інтерлейкіну-1, активних форм кисню гіперактивованими макрофагами, які визначають ступiнь запальних реакцій, їх циклічність, а також вираженість інтоксикації. Нормалізація функціонального стану макрофагів призводить до зниження аутоагресії i відновлення функції Т-лімфоцитів.

Одночасно препарат стимулює мікробiцидну активнiсть нейтрофільних гранулоцитів, пiдсилює фагоцитоз, чинить антиоксидантну та антидiарейну дiю, стимулює синтез iнтерферону альфа і гамма, регулює репарацiю тканин, зменшує утворення рубцiв при загоюваннi, підвищує неспецифічну резистентність організму до інфекційних захворювань. Фармакодинамічні ефекти спостерiгаються  протягом 72 годин.

Препарат швидко виводиться з організму в основному нирками. Після ректального застосування  період напiввиведення становить 60-70 хвилин.

Показання для застосування.

Як імуномодулятор  у комплексній терапії таких захворювань:

          гострі та хронічні захворювання травного тракту (виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки, ураження печінки різної етіології, у тому числі гепатити В і С, гастроентерит);

          патогенетичне лікування гострих інфекційних хвороб (кишкові інфекції, гнійний менінгіт, сепсис, бешиха, пневмонії);

          захворювання урогенітального тракту (генітальний герпес, цитомегаловірусна інфекція, хламідіоз, мікоплазмоз, міома матки, аденома передміхурової залози);

          гнійно-септичні процеси у перед- та післяопераційному періоді та для профілактики інфекційних хірургічних ускладнень;

          хронічно рецидивуюча герпетична інфекція;

          хронічний рецидивуючий фурункульоз;

          хронічні запальні захворювання, які виникли на фоні вторинної імунологічної недостатності;

          імунокорекція та імунореабілітація при онкологічних захворюваннях: дисемінований рак молочної залози III стадії, рак легень III стадії (у складі комплексної хіміо- та променевої терапії).

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату, період вагітності або годування груддю.

Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Препарат не застосовують у період вагітності або годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Даних немає.

Діти. Препарат не застосовують дітям через відсутність досвіду застосування.

Спосіб застосування та дози.

Застосовують дорослим. Супозиторії звільняють від контурної чарункової упаковки і потім вводять у пряму кишку. Перед цим рекомендується випорожнити кишечник. Доза та тривалість застосування препарату залежить від тяжкості та тривалості захворювання.

При інфекційних хворобах різної етіології (включаючи септичні стани, гепатити В і С, менінгіти) початкова доза становить 200 мг (2 супозиторія). Потім переходять на введення препарату по 100 мг (1 супозиторій) 2-3 рази на добу до ліквідації симптомів інтоксикації та запалення, потім можливе продовження курсу терапії у дозі 100 мг 1 раз в 2-3 дні. Тривалість курсу залежить від стану пацієнта і може становити до 25 супозиторіїв.

При  хворобах травного тракту (виразкова  хвороба, неспецифічний  виразковий  коліт, хвороба  Крона)  та  сечостатевої  системи  початкова  доза  у  гострий період становить 200 мг 1 раз на добу,  протягом  1-2 днів, потім  переходять на введення препарату по 100 мг 1 раз у 2-3 дні. Курс становить 15-25 супозиторіїв, залежно від стану пацієнта.

При міомі матки призначають по 100 мг на добу щоденно протягом 5 днів, надалі – по 100 мг 1 раз у 2-3 дні. Курс лікування – 15-20 супозиторіїв.

При аденомі передміхурової залози препарат призначають щоденно по 100 мг на добу протягом 5 днів, далі – по 100 мг 1 раз у 2-3 дні.

При гнійно-септичних процесах у перед- та післяопераційний період, а також для профілактики післяопераційних інфекційних ускладнень призначають по 100 мг 1 раз на добу протягом 5 днів перед або після операції, потім – по 100 мг через день 5 супозиторіїв, надалі – по 100 мг через 72 години; курс – 15 супозиторіїв.

При хронічному рецидивуючому фурункульозі: у перші 5 днів по 100 мг 1 раз на добу кожного дня, потім по 100 мг через день. Курс лікування – до 20 супозиторіїв.

При хронічній рецидивуючій герпетичній інфекції: у перші 10 днів по 100 мг 1 раз на добу, потім  по 100 мг через день. Курс – до 25 супозиторіїв.

При хронічних запальних захворюваннях, які виникли на на фоні імунодефіцитних станів, призначають  по  100 мг 1 раз у 3 дні або  100 мг кожного дня протягом 5 днів, надалі 1 раз у 2-3 дні. Загальний курс – 20 супозиторіїв.

Для імунокорекції при онкологічних захворюваннях: рак молочної залози III стадії, рак легень III стадії (у комплексі з хіміо- та променевою терапією) початкова доза 100 мг через день – 5 супозиторіїв, потім по 100 мг з інтервалом 72 години. Курс 20-30 супозиторіїв.

Передозування. До теперішнього часу про випадки передозування препарату Галавіт не повідомлялося.

Побічні ефекти. Алергічні реакції.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. Не описана.

Термін придатності. 3 роки.

Умови зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25 °С. Зберігати у недоступному для дітей місці.

Упаковка. По 5 супозиторіїв у блістерах. 2 блістери разом з інструкцією для застосування поміщають у пачку з картону.

Категорія відпуску. Без рецепта.

Переглядів: 825 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz