П`ятниця, 2024-04-26, 4:01 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2014 » Серпень » 27 » Годжі (дереза ​​китайська), ягоди годжі та їх унікальні властивості
8:40 AM
Годжі (дереза ​​китайська), ягоди годжі та їх унікальні властивості

Годжі (дереза ​​китайська), ягоди годжі та їх унікальні властивості

Інші назви - дереза ​​китайська, тибетський барбарис, Goji Berries, lycium barbarum, wolfberry. В народі ще її називають - вовча ягода.

Годжі - це повзучий чагарник сімейства пасльонових, батьківщиною з Тибету. Тендітна лоза покрита тонкими колючками і досягає 3-5 метрів, звисаючи вниз. Кора має сіруватий відтінок. Квітки - білі з фіолетово-рожевим відтінком.

Плоди годжі - невеликі, до 1,5 см в довжину, червоні, соковиті. Вживати ягоди сирими не можна! В них багато біологічно активних речовин, які можуть викликати отруєння. Тому ягоди сушать в тіні, а після сушіння вони стають безпечними. На смак вони солодко-солоні, іноді кислуваті, чимось нагадують пасльони. Власне, нічого особливого, якщо когось цікавлять смакові якості, але корисні.

Про ягоди годжі і їх дивовижні властивості стали активно говорити з 2004 року, коли в австралійському журналі "Bazar" з'явилася інформація про те, що ці ягоди мають протицелюлітні властивості. А хто не хоче виглядати красиво? Проблема ожиріння ще в ті роки також стояла гостро.

Таким чином ягодами годжі почали цікавитися багато, почали вивчати її властивості і як виявилося, вони володіють ще рядом унікальних властивостей. Через рік, американська газета "Los Angeles Times" опублікувала статтю, де йшлося про протиракові властивості ягід, наявності в них великого спектру вітамінів та інших корисних речовин. А також згадувалося про те, що якщо щодня вживати по одній столовій ложці сухих ягід годжі - можна значно поліпшити стан організму, виглядати молодше.

Звичайно ж, в числі перших, хто вирішив на собі випробувати цей засіб, були сильні світу цього, тобто відомі співаки, актори, політики, спортсмени, письменники з Європи та США.

На Сході про чудесні і цілющих властивостях ягід годжі знали вже давно, багато тисячоліть, але якось не афішували про це.

Ажіотаж, викликаний навколо цих ягід, був не без підставний. Годжі дійсно, як підтвердилося, мають унікальний набір природних компонентів, а саме: вітаміни В1, В2, B6 і Е, дуже багато вітаміну С, заліза - в 15 разів більше, ніж в шпинаті, містять 21 мінерал (такі, як залізо, цинк, йод і т. д.), 18 амінокислот (це більше, ніж в матковому пилку бджіл), 8 з яких організм людини не виробляє, 4 незамінних полісахаридів (LBP-1, LBP-2, LBP-3, LBP-4), які не присутні ні в одному продукті харчування.

Весь цей набір здатний зміцнити життєві сили, здоров'я і продовжити життя.

Доктор Ел Мінделл, довгий час вивчав властивості ягід годжі і написав книгу, в якій вказав 33 причини, чому варто вживати ці ягоди.

На його думку, ягоди годжі омолоджують організм, продовжують життя, знижують ризик ракових захворювань, допомагають знизити вагу, нормалізують тиск, покращують сексуальну активність, знижують рівень холестерину, нормалізують зір, підтримують роботу печінки і нирок, нормалізують вміст цукру в крові, покращують сон, зміцнюють серце, підвищують опірність до хвороб, покращують склад крові і лікують порушення роботи кісткового мозку, відновлюють гормональну рівновагу, допомагають при безплідді, зміцнюють м'язи і кістки, поліпшують пам'ять, знімають стреси і ін.

У Китаї, годжі - ягоди, вважають ягодами щастя, що знімають депресію і підвищують лібідо і тому їх використовують як природну віагру та антидепресант одночасно.

А якщо взяти східну медицину, то годжі (тибетський барбарис) застосовують при цукровому діабеті, анемії, болях в спині, при послабленні зору, як засіб, який забезпечує нормальний перебіг вагітності (в разі нездатності жінки нормально виносити плід), для поліпшення стану спинного і головного мозку , лімфатичних вузлів, лікування імпотенції, при хворобах носоглотки і мигдаликів, як антистресовий і зміцнювальний сон засіб, для омолодження організму.

Ягоди годжі сприяють спалюванню жирових тканин, нормалізують вагу і апетит. Вони знижують рівень цукру і холестерину в крові, стабілізують тиск, регулюють роботу серця і головного мозку.

Як вже згадувалося вище, ягоди годжі можна вживати як в сухому вигляді (15-45 гр. сухих ягід, 1 раз на день), так і у вигляді настою (чаю). Можна додавати ще їх в коктейлі.

Для приготування настою годжі, рецепт наступний: 1 столову ложку плодів залити склянкою окропу, накрити кришкою і нехай постоїть 30 хвилин (можна заварити в термосі). Приймати всередину по 1 / 2 - 1 / 3 склянки 2-3 рази на день.

Ягоди годжі, протипоказання. Не можна вживати ягоди при високій температурі, а також при індивідуальній непереносимості. У помірних кількостях годжі не принесуть шкоди, але, слід з обережністю їх використовувати при лікуванні цукрового діабету, проблемах з тиском, при алергія на пилок.

Переглядів: 1526 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz