Вівторок, 2024-04-16, 8:18 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Листопад » 25 » Гучний звук з навушників веде до глухоти
8:51 PM
Гучний звук з навушників веде до глухоти

Гучний звук з навушників веде до глухоти

Хоча виробники звуковідтворювальної апаратури попереджають, що прослуховування музики на максимальній гучності може нашкодити здоров'ю, саме на гранично високому рівні звуку, як правило, слухають аудіо-треки власники плеєрів і навушників. І ось тепер учені з Університету Лестера привели докази того, що максимальний звук навушників може призвести до тимчасової глухоти, внаслідок пошкодження оболонки нервових клітин.

Експерти запевняють, що рівень шуму вище 110 децибел, які видають навушники, можна порівняти з гулом реактивних літаків. Шум і звуки такий гучності можуть заподіяти тимчасову втрату слуху і відчуття дзижчання або дзвону у вухах. Якщо в орган слуху надходить звук (музичний або шумовий) більше 100 децибел, покриття нервових волокон починає руйнуватися. Через це сповільнюється передача електричних сигналів по аксонах нейронів, а значить, погіршується слух. Шум і дзвін  у вухах можна зіставити з явищем, коли фонить кабель підсилювача в аудіосистемі.

Любителів послухати гучну музику з плеєра і заглушити звучанням улюблених мелодій шум метро або гул машин рятує лише властивість мієлінового покриття нервів поступово відновлюватися в умовах тиші. Тоді втрачений слух повертається. Результати дослідження експертів з університету Лестера дуже важливі для лікарів Британії.Тепер медикам стала зрозуміла природа частих випадків виникнення глухоти. Вивчаючи мієлінові оболонки пошкодженого слухового нерва, вчені з'ясували, що для того, щоб відновити її, потрібно 3 місяці.

Переглядів: 991 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz