Четвер, 2024-04-25, 8:22 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2015 » Жовтень » 6 » Ячмінь на оці, як лікувати?
1:21 PM
Ячмінь на оці, як лікувати?

Ячмінь на оці - досить часте захворювання, яке викликає тимчасовий косметичний дефект обличчя. Ячмінь – це власне народна назва, а по медичному – hordeolum. Це гостре гнійне запалення, що розвивається на слизовій оболонці повіки. Уражається однаково часто як верхня так і нижня повіки.

Причин захворювання може бути багато проте загалом всі вони зводяться до потрапляння збудника (ним найчастіше є золотистий стафілокок) на слизову оболонку і дії провокуючих факторів. Провокуючими факторами є порушення особистої гігієни та місцеве зниження імунітету (результат переохолоджень, авітамінозів, різноманітних ендокринних захворювань як наприклад цукровий діабет). Якщо немає провокуючого чинника то збудник рідко може викликати запальний процес.

Симптоми захворювання є типовими для місцевого гнійного запалення. Перш за все виникає невелике напухання з почервонінням і місцевим підвищенням температури. Всередині вогнища спочатку просте запалення, яке переходить у гнійне. Можуть збільшуватися реґіонарні лімфовузли. Постійним супутником хвороби є підвищення температури та загальна слабкість. Після прориву гнійника гарячка спадає, стан значно покращується.

Лікування має проводитися вчасно для уникнення можливих ускладнень. На початкових етапах можливий варіант терапії – прикладання сухого тепла, яке сприятиме зменшенню запалення і не дозволить хворобі повністю розвинутися. У випадку коли є сумнів стосовно наявності гнійного вмісту, слід провести лікування антибактеріальними препаратами (очні краплі,що містять антибіотик) та протизапальними очними мазями (на основі гідрокортизону). Крім того необхідно обробляти шкіру антисептиками (йод, зеленка) і дотримуватися домашнього режиму лікування.

На початкових етапах хвороби допоможуть народні рецепти. Наприклад зрізати листок алое і добре його подрібнити. Після цього залити склянкою холодної кип’яченої води. Через 24 години можна застосовувати у вигляді примочок.

З подорожника легко приготувати відвар. Дрібно нарізають листя (свіжі чи сушені) в кількості трьох столових ложок і заливають 200 мл окропу. Використовують для прикладань до хворого місця. Також можна використати звичайний кріп. Чайну ложку зерен розім’яти і додати стакан окропу, після чого довести до кипіння. Після проціджування аналогічно застосовувати як примочку.   

Відео з веселими котиками - https://www.youtube.com/watch?v=JehM_ujOayU

Переглядів: 1295 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz