Четвер, 2024-05-02, 7:58 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Жовтень » 31 » Який антибіотик найсильніший?
10:11 PM
Який антибіотик найсильніший?

Який антибіотик найсильніший?

У Дослідницької лабораторії Мерка відкрита нова сполука, яка виробляється грунтовими мікробами, що може виявитися новим і дуже ефективним антибіотиком. Вона здатна вбивати дві резистентні бактерії - Staphylococcus aureus і модифіковану бактерію Enterococcus, які в минулі десятиліття показали стійкість до найбільш сильних антибіотиків.

Учені перевірили антибактеріальні властивості 250000 сполук, екстрагованих з різних мікроорганізмів. Виділена з штаму Streptomyces platensis, присутнього у зразках грунту з Південної Африки, сполука, що одержала назву platensimycin, показала свою силу і вибіркову дію проти відомих патогенів, а також порівняно малий ризик небажаних взаємодій. У пробірці сполука добре себе показала проти стійких до антибіотика метициліну бактерій S. aureus і стійких до антибіотика ванкоміцину штамів Enterococci, а також проти інших стійких до антибіотиків штамів. Крім того, вона виявилася нетоксичною при контакті з клітинами організму ссавців. Новий потенційний антибіотик був перевірений на мишах, інфікованих S. aureus. Після 24-годинного лікування препарат знизив концентрацію патогенів, щонайменше, в 10 тис. разів, не показавши при цьому негативного дії.

Механізм роботи platensimycin, виявляється, полягає в придушенні здатності патогенів до синтезу жирних кислот (необхідного компонента клітинних мембран). Антибіотик блокує подальше зростання молекули жирної кислоти, не дозволяючи бактеріям розмножуватися.

Якщо всі тести будуть пройдені, platensimycin стане вже третім новим антибіотиком з числа тих, що дійшли до прилавків аптек за останні 40 років - причому найбільш сильним.

Переглядів: 1151 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz