Четвер, 2024-04-25, 10:53 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 9 » Якими захворюваннями займається алерголог-імунолог?
11:02 PM
Якими захворюваннями займається алерголог-імунолог?
Якими захворюваннями займається алерголог-імунолог?

- Респіраторна алергія, яка викликається алергенами, які присутні в повітрі у вигляді газів або дуже дрібного пилу - аероалергенами.

- Бронхіальна астма (від грец. Asthma - важке дихання) - це хронічне запальне захворювання дихальних шляхів, в якому грають роль багато клітин і клітинні елементи.

- Поліноз - це алергічне захворювання, що викликається пилком рослин (від латинського "поллі" - "пилок").

- Кропивниця (Urtica, латин. - Кропива) - це загальна назва групи захворювань, що характеризуються появою шкірних висипань, первинним елементом якої є пухир або рідше - папула.

- Контактний дерматит - гостре або хронічне запалення шкіри, викликане контактом з хімічною, біологічною або фізичним агентом.

- ХОЗЛ - хронічна обструктивна хвороба легень.

- Алергічний нежить (риніт). Може проявлятися як цілий рік, так і при виникненні подразників, відповідних сезонах року і станом навколишнього середовища.

- Сезонний риніт - найбільш часто зустрічається алергічна форма. Викликається пилком.

- Алергічний і сезонний риніт виникають в основному в слизовій оболонці носа і очей. У носі він провокують часті водянисті виділення, подразнення і свербіж внутрішніх тканин носа, чхання. В очах провокує сльозотеча, подразнення від світла, свербіж.

- Атопічний дерматит викликається в основному у дітей і є алергічною реакцією на продукти харчування і стрес. Проявляється яскраво вираженим свербінням, висипом і почервонінням шкірних покривів.

Які основні види діагностик зазвичай проводить алерголог-імунолог?
- Анамнез, огляд, аускультація;
- Шкірні проби (обстеження методом уколу або подряпини) з широким спектром алергенів;
- Дослідження функції зовнішнього дихання (ФЗД): більше 30-ти параметрів + ФЗД з бронхолітиками з метою діагностики бронхіальної астми.
Переглядів: 817 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz