П`ятниця, 2024-04-26, 7:23 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 23 » ЙОДОКСИД
5:37 PM
ЙОДОКСИД

І Н С Т Р У К Ц ІЯ

для медичного застосування препарату

 ЙОДОКСИД

(Iodoxide)

 

Загальна характеристика:

міжнародна назва: повідон-йод;

основні фізико-хімічні властивості: супозиторії  коричневого з буруватим відтінком кольору;

склад: 1 супозиторій містить повідону-йоду 0,2 г;

допоміжні речовини: основа поліетиленоксидна.

 

Форма випуску. Супозиторії вагінальні.

 

Фармакотерапевтична група. Протимікробні та антисептичні засоби, що застосовуються в гінекології. Код АТС G01AX11.

 

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Йодоксид ® є антисептичним препаратом. Має широкий спектр протимікробної дії. Виявляє активність до бактерій (у тому числі кишечної палички, золотистого стафілококу), грибів, вірусів, найпростіших. Активна речовина препарату – йод – знаходиться у вигляді водорозчинного комплексу з синтетичним нетоксичним полімером полівінілпіролоїдоном (повідоном). Повідон належить до йодофорів, які зв’язують йод.

Фармакокінетика. При контакті зі  слизовими оболонками із комплексу  поступово і рівномірно вивільняється іонізований йод, який справляє виражену антисептичну дію через високу окислювальну здатність.

 

Показання для застосування. Йодоксид ®  застосовують для лікування гострих та хронічних запальних захворювань піхви (змішаних, неспецифічних інфекцій); у тому числі інфекцій піхви, зумовлених трихомонадами та різними видами грибів.

 

Спосіб застосування та дози. Препарат застосовують вагінально. Перед застосуванням супозиторій звільняють від контурної упаковки і, лежачи на спині, вводять його глибоко у піхву.

При гострих вагінітах препарат застосовують по 1 супозиторію 2 рази на добу протягом

7 днів. При підгострих та хронічних вагінітах – по 1 супозиторію 1 раз на добу перед сном протягом 14 днів, при потребі курс лікування може бути продовжений після консультації з лікарем.

 

Побічна дія. Можливі  алергічні реакції -  свербіж, гіперемія у місці введення супозиторія. У такому випадку препарат відміняють.

 

Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату, одночасне застосування радіоактивного йоду, період перед застосуванням радіоактивного йоду, гіпертиреоз, герпетиформний дерматит Дюринга, аденома щитовидної залози, ниркова недостатність, вагітність (IIIII триместри), дитячий вік до 12 років

 

Передозування. Симптомами передозування є посилення проявів описаної побічної дії. Терапія - симптоматична.

 

Особливості застосування. За наявності  неманіфестного гіпертиреозу та інших захворювань щитовидної залози (особливо у хворих похилого віку) препарат застосовується тільки за суворими показаннями та під постійним контролем лікаря.

Застосування препарату у I триместрі вагітності можливо тільки у тому випадку, коли користь для матері переважає  потенційний ризик для плоду. За необхідності застосування препарату у період лактації необхідно вирішувати питання про зупинення годування груддю.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Йодоксид ® не можна застосовувати разом із засобами, які містять ртуть, ферменти, окислювачі  та луги.

 

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у захищеному від світла, недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 ºС. Термін придатності  -3 роки. Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

 

Умови відпуску. Без рецепта.

 

Упаковка. 2 контурні чарункові упаковки по 5 супозиторіїв, у картонній коробці.

 

Виробник. ВАТ "НИЖФАРМ”.

 

Адреса. Російська Федерація, 603950, Нижній Новгород, ГСП-459,

вул. Салганська, 7, 

Переглядів: 756 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz