П`ятниця, 2024-03-29, 11:21 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Листопад » 25 » Кавоманам не загрожує діабет
8:46 PM
Кавоманам не загрожує діабет

Кавоманам не загрожує діабет 

Сотні мільйонів людей у всьому світі починають кожен новий день з чашки «еліксиру життя» – ароматної кави. За багато років високої популярності напою медики неодноразово звертали увагу на той факт, що серед любителів кави дуже мало хворих діабетом 2-го типу (інсуліннезалежний).

Однак механізм захисної дії кави до останнього часу не був зрозумілий. Дослідники з Каліфорнійського університету, відділення в Лос-Анджелесі (University of California, Los  Angeles) виявили, що регулярне споживання кави в досить великих кількостях призводить до підвищення в плазмі крові рівня особливого білка – глобуліну, що зв’язує статеві гормони (ГЗСС). Цей глобулін разом з тим пов’язаний з ризиком розвитку діабету інсуліннезалежного – чим вище рівень ГЗСГ в організмі людини, тим нижча ймовірність виникнення у нього цього тяжкої недуги. Дослідники, проаналізувавши історії хвороби 359 жінок, хворих на діабет і дані 359 здорових представниць прекрасної статі прийшли до висновку, що щоденне споживання 4-х чашок кави забезпечує стійке підвищення рівня ГЗСС в організмі, завдяки чому ризик розвитку діабету знижується на 56%.

Подальше вивчення цього явища привело авторів до висновку, що декофеїнізована кава (з якої штучно вилучений кофеїн) запобігати розвитку діабету не може – корисною властивістю володіє тільки натуральний напій. Раніше до подібних висновків приходили вчені з Гарвардського університету (Harvard University). Вивчення даних про спосіб життя 125 000 чоловік дало дослідникам підставу стверджувати, що регулярне споживання кави протягом 12-18 років скорочує ризик розвитку діабету в 2 рази, пише Здоров’я Україна.

Переглядів: 1001 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz