Четвер, 2024-03-28, 10:51 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2014 » Лютий » 9 » Хіло-комод форте
3:15 PM
Хіло-комод форте

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ХІЛО-КОМОД Форте

(HYLO-COMOD Forte)

 

Склад лікарського засобу:

діюча речовина: натрію гіалуронат;

1 мл очних крапель містить 2 мг натрію гіалуронату;

допоміжні речовини: кислота лимонна безводна, натрію цитрат дигідрат, сорбіт (Е 420), вода для ін’єкцій.

                                              

Лікарська форма. Краплі очні.

Прозорий або опалесцюючий безбарвний або злегка жовтуватий розчин.


Фармакотерапевтична група. Штучні замінники сльозової рідини та інші нейтральні препарати. Код АТС S01Х A20.

 

Фармакологічні властивості. Головною метою лікування сухості ока є збільшення стабільності та об’єму прекорнеальної слізної плівки. Було показано, що гіалуронова кислота має хімічну структуру, молекулярну масу та реологічні властивості, подібні до муцину, який входить до складу людських сліз. Завдяки своїм властивостям вона зволожує око, не погіршуючи зір. Крім того, здатність гіалуронової кислоти зв’язувати воду дозволяє зберігати поверхню ока вологою.  

При місцевому застосуванні гіалуронова кислота  підвищує стабільність прекорнеальної слізної плівки, позитивно впливає на епітеліальний шар, сприяє збільшенню об’єму слізної рідини та вологості рогівки, а також зменшує випаровування сліз з поверхні ока.  

Натрію гіалуронат не абсорбується після місцевого застосування. Факти, які б свідчили про те, що гіалуронова кислота здатна проникати крізь рогівку, відсутні. Навіть після безпосереднього введення гіалуронової кислоти у внутрішню камеру ока в кровообігу були знайдені лише невимірно малі її концентрації, які швидко метаболізувались печінкою. Тому при застосуванні препарату розвитку системних токсикологічних реакцій не очікується.

 

 

Показання для застосування.

Симптоматичне лікування сухості рогівки та кон’юнктиви (синдром «сухих очей»), включаючи тяжкі форми, а також після проведення оперативних втручань.

 

Протипоказання.

Підвищена чутливість до будь-якого з інгредієнтів препарату.

 

Особливі застереження.

Препарат ХІЛО-КОМОД Форте не слід застосовувати одночасно з іншими офтальмологічними препаратами. За необхідності застосування інших очних крапель, після їх закапування та перед застосуванням препарату ХІЛО-КОМОД Форте слід зачекати 30 хв. Однак очні мазі слід завжди наносити після закапування препарату ХІЛО-КОМОД Форте.  

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Препарат ХІЛО-КОМОД Форте можна застосовувати у період вагітності та годування груддю, оскільки він не має системної фармакологічної дії.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

Навіть у рекомендованих дозах одразу після застосування препарат ХІЛО-КОМОД Форте дуже рідко може спричиняти короткочасне погіршення зору, внаслідок чого може погіршуватись час реакції при керуванні автотранспортом або при роботі з механізмами. Отже, одразу після закапування крапель не рекомендується керувати автотранспортом або працювати зі складними механізмами.

Діти.

Дані щодо застосування препарату для лікування дітей відсутні.

 

Спосіб застосування та дози.

Закапують в кожне око по 1 краплі препарату 3 рази на добу. За необхідності частоту закапування можна збільшити. Значне збільшення частоти закапування препарату ХІЛО-КОМОД Форте (наприклад, більше 10 разів на добу) дозволяється проводити за рішенням та під наглядом офтальмолога.

Препарат ХІЛО-КОМОД Форте можна застосовувати при носінні контактних лінз, оскільки він не призводить до утворення на них плівки або осаду. Крім того, в цьому випадку застосування препарату полегшує носіння м’яких та жорстких контактних лінз і дозволяє зробити його більш комфортним.

Оскільки препарат не містить консервантів, він придатний для тривалого застосування. Тривалість лікування визначається індивідуально.

 

Передозування.

Про випадки передозування препарату не повідомлялось.

 

Побічні ефекти. 

Оскільки препарат ХІЛО-КОМОД Форте не містить консервантів, він добре переноситься навіть при тривалому застосуванні. У вкрай поодиноких випадках повідомлялось про розвиток реакцій гіперчутливості, таких як печіння або сльозотеча, які зникали одразу після припинення застосування препарату. 

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодії.

Оскільки препарат досягає цільового органу безпосередньо при місцевому застосуванні і проявляє, в першу чергу, фізичну дію (зволожує поверхню ока), про будь-які лікарські взаємодії препарату, крім фізичних взаємодій з очними краплями для місцевого застосування, відомості відсутні. 

Термін придатності.

Термін придатності – 3 роки.

Препарат не слід застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Після першого відкриття вміст контейнера можна застосовувати впродовж 12 тижнів.

Умови зберігання.

Зберігати при температурі не вище 25 оС у недоступному для дітей місці.

Упаковка.

По 10 мл очних крапель у багатодозовому контейнері з повітронепроникним насосом та ковпачком. Контейнер вміщують у картонну коробку.

Категорія відпуску.  Без рецепта.

Переглядів: 675 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz