П`ятниця, 2024-04-26, 6:25 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2015 » Жовтень » 3 » Куріння і голодування – несумісні
7:19 PM
Куріння і голодування – несумісні

Куріння і голодування є досить різноспрямованими факторами. Куріння – це звичка або просто «модна» манера поведінки в компанії. Голодування – один з медичних способів лікування різних хвороб, очищення організму від шлаків і підвищення загального тонусу. Описано дуже багато методик і методів голодування, проте жодна з них не рекомендує курити сигарети під час лікування.

Тягар сигаретного диму

Сигаретний дим є досить чужорідною сумішшю для складається зі значної кількості хімічних сполук. Нікотин найбільше узалежнює людину, а різноманітні смоли і ціанисті сполуки отруюють організм і сприяють росту новоутворень.

Нормальне, збалансоване харчування містить значну частину речовин, які дещо зменшують негативний вплив сигаретного диму. Сюди входять клітковина, антиоксиданти, вітаміни та вітаміноподібні речовини. Тому організм поступово пристосовується до чужорідного агента – тютюнового диму і поступово до нього звикає.

Голодний організм і сигарета

Коли організм голодує в нього різко збільшується потреба в поживних речовинах і вітамінах. Попри це організм додатково активує свої резерви і посилює обмін речовин для повноцінного забезпечення органів і систем необхідною енергією. Підсилюється основний обмін, за рахунок збільшеного викиду тиреоїдних гормонів і глюкокортикостероїдів, посилюється обмін води і солей. Клітини переходять в специфічний стан «економного живлення», що і забезпечує основний ефект дієти – очищення організму, видалення шлаків, активізацію деяких гормонів.

Дія нікотину і маси важких молекулярних сполук здатні істотно порушити цей процес і призвести до значних порушень обміну. Клітина в стані голодування має здатність значно більше поглинати нікотин та різноманітні отруйні сполуки і як результат – легка інтоксикація та значна кількість віддалених наслідків, які з часом можуть себе проявити (злоякісні новоутворення, емфізема, збільшення вірогідності розвитку туберкульозу легень). Особливо небезпечним є стан ацидотичного кризу, при якому кілька викурених сигарет можуть спричинити втрату свідомості, розвиток стенокардії з падінням тиску та напад бронхіальної астми. Досить рідко зустрічаються випадки раптової смерті. В даному випадку з 5 по 7 день категорично заборонено курити в зв’язку з високою вірогідністю розвитку вказаних наслідків.

Тому слід завжди пам’ятати, що куріння під час голодування неприпустиме.  

Переглядів: 1058 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz