П`ятниця, 2024-03-29, 12:56 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 25 » МААЛОКС (суспензія)
12:56 PM
МААЛОКС (суспензія)

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

МААЛОКС

(MAALOX) 

 

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: злегка в`язка гомогенна (без грудок) рідина молочно-білого кольору, із солодким присмаком та м`ятним запахом;

склад: 100 мл суспензії містять алюмінію гідроксиду 3,5 г, магнію гідроксиду 4,0 г;

допоміжні речовини: парагідроксибензоат метиловий, парагідроксибензоат пропіловий, кислота лимонна, олія м`яти ефірна, манітол, сорбітол, кислота соляна, натрію сахарин, перекис водню, вода.

 

Форма випуску. Суспензія для  перорального  застосування.

 

Фармакотерапевтична група. Антациди. Код АТС А02А D01.

 

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. МаалоксÒ являє собою добре збалансовану комбінацію гідроксиду магнію та гідроксиду алюмінію, що зумовлює його високу кислотонейтралізуючу здатність і протективний ефект. Кислотонейтралізуюча активність 1 г суспензії нейтралізує > 24,5 мл 0.1N HCl. Застосовується як антацидний і адсорбуючий засіб.

Фармакокінетика. Препарат не всмоктується у шлунково-кишковому тракті і не потрапляє у систему кровообігу, а відтак не спричинює системних ефектів.

 

 

Показання для застосування. Функціональна (невиразкова) диспепсія, шлунковий дискомфорт через порушення дієти, вживання ліків і зловживання алкоголем, кавою, палінням; гастроезофагальна рефлюксна хвороба. Допоміжна терапія при гострому та хронічному гастритах і виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки.

 

Спосіб застосування та дози. Дорослим по 15 мл (1 столова ложка) суспензії приймати через 1 – 1,5 години після їди або у разі виникнення болю (в середньому 6 столових ложок на день). Перед вживанням флакон із суспензією необхідно ретельно струшувати до утворення однорідної суспензії.

 

 

Побічна дія. У разі тривалого використання підвищених доз МаалоксуÒ можливо зменшення запасів фосфору в організмі, пов`язане з дією гідроксиду алюмінію, що міститься у препараті.

 

Протипоказання.  Тяжкі форми ниркової недостатності,  гіперчутливість до компонентів препарату.

 

Передозування. До цього часу про ускладнення внаслідок передозування МаалоксуÒ не повідомлялось.

 

Особливості застосування. У випадках, коли проводиться лікування іншими препаратами, що застосовуються перорально, МаалоксÒ слід приймати за 2 години до або за 2 години після застосування препаратів, зазначених у розділі "Взаємодія з іншими лікарськими засобами”.

Немає досвіду застосування препарату дітям у віці до 14 років.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. У разі прийому з нижчепереліченими препаратами МаалоксÒ зменшує їх абсорбцію: індометацин, ацетилсаліцилова кислота, інші саліцилати, Н2-блокатори гістамінових рецепторів, бета-блокатори, аміназин, дифлунізал, ізоніазид, фенітоїн, препарати тетрациклінового ряду, препарати, що містять фосфор.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 250С в недоступному для дітей місці. Не заморожувати.

Термін придатності – 3 роки.

 

Умови відпуску. Без рецепта.

 

Упаковка.  Суспензія по 250 мл у флаконах  №1 (по 1 флакону в картонній коробці).

 

Власник торгової ліцензії. "Тераплікс”, Франція, концерну "Авентіс Фарма”, Франція.

 

Адреса власника торгової ліцензії. 46, quai de la Rapee, 75590  Paris Cedex 12, France.

 

Виробник. "Авентіс Фарма Спесіаліте”, Франція.

Переглядів: 807 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz