П`ятниця, 2024-04-26, 8:36 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2014 » Листопад » 25 » Народна медицина для зміцнення імунітету
10:10 PM
Народна медицина для зміцнення імунітету

Народна медицина для зміцнення імунітету

 Імунна система людини часто піддається різним впливам зовнішнього середовища. Сюди відносять зміни атмосферних параметрів, температуру і вологості середовища, стреси, перенавантаження організму, несприятливий екологічний фон та багато інших факторів. Для того щоб імунна система завжди була в формі її періодично потрібно стимулювати.

Народна медицина має досить широкий вибір матеріалу для вплив на імунітет, хоча механізм дії багатьох рослин ще до кінця не визначений. Офіційна медицина для лікування порушень імунітету виділяє 2 групи препаратів – імуномодулятори та імуностимулятори. Імуномодулятори спрямовують свій вплив на корекцію певного порушення в ланці імунної відповіді, а імуностимулятор – діє всебічно на всі ланки. Рослинна сировина в більшості випадків виступає саме як імуностимулятор.

Хорошим природнім імуностимулятором є ехінацея пурпурна. Вона посилює вироблення антитіл та покращує місцевий імунітет ( шкіра, слизові оболонки), що допомагає в боротьбі з вірусами і бактеріями. Її настойку вживають по 20 крапель 3р/д. Курс становить 2-3 тижні.

Квітковий пилок виступає як біостимулятор, за рахунок подразливої дії на імунну систему і провокує додаткове вироблення інтерферонів та інтерлейкіну.

В період епідемій майже всі знають, що треба включати в раціон цибулю, часник, калину, малину, шипшину. Цибуля і часник діють як захисники слизових оболонок. В цих овочах як і в хвої містяться фітонциди, які є ворогом для вірусів і деяких бактерій. В калині як і в малині міститься велика кількість вітамінів А, С і Е, що дає змогу застосовувати її при різних простудних захворюваннях. В складі малини є значна кількість саліцилової кислоти, яка дія як потогінний і жарознижуючий середник. Шипшина має виражений сечогінний ефект і сприятиме дезінтоксикації організму. Алое також є досить широковідомою лікарською сировиною, яка використовується при лікуванні ринітів, синуситів та інших запальних захворювань.

Додатково підсилять імунітет і піднімуть тонус організму адаптогени (настойки елеутерококу, лимонника, левзеї, женьшеню) котрі мають здатність підвищувати адаптивні сили організму.

Мед і його продукти з давніх-давен були в аптечці української народної медицини. Для покращення роботи захисних сил організму найбільше підійде власне сам мед і прополіс. Прополісовий мед легко приготувати різної концентрації, залежно від методу і способу лікування. Він буває 3, 5 і навіть 10%. Для приготування цього засобу слід взяти потрібну кількість подрібненого прополісу, розтопити на водяній бані до густої консистенції і поступово вливати мед, періодично помішуючи. Після цього засіб потрібно процідити і перелити в банку для зберігання. Для тривалого збереження всіх корисних якостей препарату, його потрібно тримати в герметичній посуді.

В холодну пору завжди хочеться чогось тепленького попити. Трав’яні чаї в цьому випадку підійдуть найкраще. Рецептів їх безліч і купити можна на ринку чи в супермаркеті. Простий рецепт: потрібно взяти по 1 частині сухого листя звіробою, глоду і суниці. 1 чайну ложку суміші залити 1 склянкою окропу і дати 20 хв. настоятися.

Свіжоприготовані соки з натуральної сировини є джерелом вітамінів і мікроелементів. Їх можна як з дієтичною так і лікувальною метою. Наприклад на початку весни можна чередувати вживання червоних соків (гранатовий, виноградний, вишневий, розведений буряковий):  1-й тиждень – по склянці соку 3 рази на день, на 2-й – по 2р/д, на 3-й – 1р/д. Далі зробити перерву на 10 днів і знову повторити курс.

Народна медицина має багато хороших і доступних рецептів перед вибором яких бажано проконсультуватися у лікаря.

Переглядів: 1493 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz