Середа, 2024-04-24, 4:25 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2015 » Червень » 16 » Нашатирно-анісові краплі
12:54 PM
Нашатирно-анісові краплі

Інструкція

для медичного застосування препарату

НАШАТИРНО-АНІСОВІ КРАПЛІ 

 

Склад лікарського засобу.

Діючі речовини: 1 мл крапель містять олії анісової 0,0281 г, аміаку розчину 10 %  0,15 мл;

допоміжна речовина: етанол 90%.

1 крапля (0,02 мл) містить 70% (0,014 мл) етанолу.

 

Лікарська форма. Краплі.

 

Прозора безбарвна або злегка жовтувата рідина з сильним анісовим й аміачним запахом.

 

Назва і місцезнаходження виробника.

ВАТ "Тернопільська фармацевтична фабрика"

або ТОВ «Тернофарм».

Україна, 46010, м. Тернопіль, вул. Фабрична, 4.

Тел./факс: (0352) 521-444, http://www.ternopharm.com.ua

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовують при кашлю та застудних захворюваннях. Відхаркувальні засоби. Код АТС R05C A10.

Комбінований препарат з відхаркувальною дією. Анісова олія стимулює секрецію бронхіальних залоз, аміак сприяє розріджуванню мокротиння та його легкому виділенню. Крім того, анісова олія сприяє травленню і виявляє вітрогінну та антисептичну дію. Внаслідок лікування у хворих покращується травлення, нормалізується секреторна і моторна функції шлунка та кишечнику, зникає метеоризм. 

 

Показання для застосування. У комплексному лікуванні захворювань органів дихання: фарингіти, трахеїти, бронхіти (гострий та хронічний), бронхопневмонії, коклюш у дітей.

 

Протипоказання. Нашатирно-анісові краплі не призначають при індивідуальній непереносимості препарату.

 

Особливі застереження.

- Застосування у період вагітності та годування груддю. В періоди вагітності і годування груддю доцільність застосування препарату вирішує лікар з урахуванням співвідношення користь для жінки / ризик для плода (дитини).

- Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. У період лікування слід утриматись від керування автомобілем та роботи зі складними механізмами.

-Діти. Застосовують за призначенням лікаря дітям віком від 1 року.

 

Спосіб застосування та дози. Нашатирно-анісові краплі застосовують внутрішньо.  Дітям віком від 1 до 2 років – 1-2 краплі (розвести в 1 чайній ложці рідини), 3-4 років – 3-4 краплі (розвести в 1 столовій ложці рідини), 5-6 років – 5-6 крапель (розвести в 1 столовій ложці рідини), 7-9 років – 7-9 крапель (розвести в 1 столовій ложці рідини), 10-14 років – 10-12 крапель (розвести в 1 столовій ложці рідини). Дорослим і дітям старше 14 років по 10-15 крапель (розвести в 1 столовій ложці рідини).

Приймають нашатирно-анісові краплі 3-4 рази на день. Тривалість лікування визначає лікар залежно від досягнутого ефекту, переносимості препарату та характеру комплексної терапії.

Нашатирно-анісові краплі призначають у комплексній терапії з препаратами термопсису, алтею та іншими відхаркувальними засобами, а також, за необхідності, з антибіотиками та іншими протизапальними засобами.

 

Передозування. Не виявлене.

 

Побічні ефекти. Препарат звичайно добре переноситься, але інколи можливе нетривале збудження, а потім пригнічення центральної нервової системи; алергічні реакції (шкірні висипання); нудота, блювання; бронхоспазм.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. Препарати термопсису, алтею, інші відхаркувальні засоби посилюють терапевтичний ефект нашатирно-анісових крапель.

 

Термін придатності. 2 роки.

 

Умови зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при температурі від 8 ºС до 15 ºС.

 

Упаковка. По 25 мл у флаконах або 25 мл у флаконах-крапельницях.

 

Категорія відпуску. Без рецепта.

Переглядів: 735 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz