П`ятниця, 2024-04-26, 1:28 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 20 » Неврологія, група неврологічних захворювань
10:58 PM
Неврологія, група неврологічних захворювань
Неврологія, група неврологічних захворювань

Неврологія - це медична наука про хвороби центральної (головний і спинний мозок) та периферичної (нервові волокна) нервових систем і методи їх діагностики та лікування.
Сучасна назва лікаря цієї спеціальності: лікар-невролог (невропатолог - застаріле). Невропатолог (невролог) - лікар, який отримав вищу медичну освіту і пройшов спеціалізацію з неврології. Невропатолог займається лікуванням і діагностикою хвороб, не пов'язаних зі змінами в психічній області. Це захворювання периферичної та центральної нервової системи. Багато хто з цих захворювань супроводжуються порушенням психіки та поведінки, в такому випадку до лікування таких пацієнтів притягуються психіатри і, іноді, психотерапевти.

Найбільш частою причиною звернення до лікаря не тільки в неврологічній, але й у всій медичній практиці, є головний біль. Періодично її відчуває більше 75% населення Землі, при цьому більшість людей приймає анальгетики, навіть не спробувавши розібратися в її причинах. Періодично повторюється і хронічний головний біль може бути наслідком судинних змін, тривожності, гормональних порушень, депресії, стресу, атеросклерозу, а також захворювань опорно-рухового апарату. Головний біль може бути ведучим, а іноді і єдиним симптомом приблизно 50 різних захворювань, тому так важливо знайти причини її виникнення.

Однією з актуальних проблем невропатології є порушення вегетативної нервової системи. Як показали епідеміологічні дослідження в умовах сучасного міста, різні вегетативні порушення різного ступеня тяжкості зустрічаються у 65% населення. Вони виражаються такими симптомами, як:
-Непереносимість навантажень
-Хронічна втома
-Знижений артеріальний тиск
-Порушення серцевого ритму
-Болі в лівій половині грудей
-Частий головний біль
-Нестійкість артеріального тиску
-Зниження концентрації уваги
-Гіпервентіляційні розлади (непереносимість духоти)
-Порушення сну, тривожність
-Зниження настрою, дратівливість
-Непритомність і переднепритомні стану, запаморочення, "шум у вухах", "шум в голові"
-
Розлади потовиділення (гіпергідроз).

Також до лікаря - невропатолога найбільш часто звертаються з приводу таких хвороб як: вегето-судинна дистонія, мігрень, безсоння, остеохондроз, головний біль, ішіас, люмбалгія, люмбаго, лікування радикуліту, невралгії, запаморочення, грижа міжхребцевого диска, запаморочення, наслідки черепномозкових травм (посттравматична енцефалопатія), невралгія трійчастого нерва, шум у вухах, порушення пам'яті, гіпертонічна енцефалопатія, синдром хронічної втоми, біль в ділянці обличчя (невралгія трійчастого нерва та ін.), порушення сну, защемлення сідничного нерва, хронічна недостатність мозкового кровообігу (дисциркуляторна енцефалопатія) , болі в спині різного походження, інсульти та інші порушення кровообігу головного мозку, напади епілепсії, неврологічні ускладнення остеохондрозу хребта, енцефаліти, різні поліневропатії, пухлини головного і спинного мозку, порушення ходьби, падіння, неврити.
Переглядів: 1779 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz