П`ятниця, 2024-03-29, 11:29 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2014 » Вересень » 23 » Оману кореневища і корені
2:17 PM
Оману кореневища і корені
ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ОМАНУ КОРЕНЕВИЩА І КОРЕНІ

(INULAE RHIZOMATA ET RADICES)

 

Загальна характеристика:

міжнародна назва:  Inula helenium L.;

основні фізико-хімічні властивості: подрібнена сировина: шматочки коренів і кореневищ різної форми, що проходять крізь сито з отворами діаметром 7 мм. Колір сірувато-бурий, жовтувато-білий, жовтувато-сірий. Запах ароматний. Смак пряний, гіркуватий;

порошок крупний: шматочки коренів і кореневищ різної форми сірувато-бурого, жовтувато-білого, жовтувато-сірого кольору, що проходять крізь сито з отворами діаметром 2 мм. Запах ароматний. Смак пряний, гіркуватий;

склад: оману кореневища і корені.

 

Форма випуску. Кореневища і корені.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при кашлі та застудних захворюваннях. Код АТС:  R05C A23.

 

Фармакологічні властивості. Кореневища і корені оману містять полісахариди (інулін, псевдоінулін, інуленін), смоли, камідь, сліди алкалоїдів, сапоніни, кислоти органічні, олію ефірну, до складу якої входять біциклічні сесквітерпенові лактони, алантол, проазулен і a-токоферол. Цей комплекс біологічно активних речовин має відхаркувальну, протизапальну, антимікробну, жовчогінну, сечогінну, тонізуючу дію. Крім того, водні витяжки з кореневищ і коренів оману нормалізують моторну і секреторну функції різних відділів шлунково-кишкового тракту, поліпшують обмін речовин.

 

Показання для застосування. Захворювання дихальних шляхів  (бронхіти, трахеїти, катари верхніх дихальних шляхів, пневмонії); захворювання шлунково-кишкового тракту (гастрити, ентероколіти, відсутність апетиту, погане травлення).

 

Спосіб застосування та дози. 16 г (1 столова ложка) кореневищ і коренів вміщують в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячої кип’яченої води, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 30 хв. Охолоджують при кімнатній температурі 10 хв, проціджують, залишок віджимають до процідженого відвару. Об’єм відвару доводять кип’яченою водою до 200 мл. Дорослі приймають у теплому вигляді по    1/2 склянки 2-3 рази на день, за 1 годину  до їди. Діти за рекомендацією лікаря, залежно від віку – від 1 столової ложки до 1/3 склянки 2-3 рази на день, за 1 годину  до їди.

 

2 фільтр-пакети вміщують в скляний або емальований посуд, заливають 100 мл (1/2 склянки) окропу, закривають і настоюють 15-20 хв. Дорослі приймають у теплому вигляді по 100 мл 2-3 рази на день, за 1 годину  до їди. Діти за рекомендацією лікаря, залежно від віку – від 1 столової ложки до 1/3 склянки 2-3 рази на день, за 1 годину  до їди.

Тривалість курсу лікування визначає лікар з урахуванням характеру, ступеня тяжкості та особливостей перебігу захворювання, стабільності досягнутого терапевтичного ефекту і переносимості препарату.

 

Побічна дія. Алергічні реакції  при підвищеній індивідуальній чутливості (гіперемія, висипи, набряки). При появі побічних реакцій припинити прийом препарату та звернутися до лікаря.

 

Протипоказання. Не рекомендується застосовувати при тяжких захворюваннях серцево-судинної системи, нирок, при вагітності та в період лактації.

 

Передозування. Повідомлень щодо передозування препарату не надходило.

 

Особливості застосування. Перед вживанням відвар рекомендується збовтувати.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідома.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Приготовану водну витяжку  – у прохолодному (8-15°С) місці не більше        2 діб.

Термін придатності - 3 роки.

 

Умови відпуску.  Без рецепта.

 

Упаковка.  Подрібнена сировина по 100 г  у пачках з внутрішнім пакетом, порошок крупний по 4,0 г у фільтр-пакетах № 20.

 

Виробник.  ЗАТ  “Ліктрави”.

 

Адреса.  Україна, 10001, м. Житомир, Київське шосе, 21.

 

Переглядів: 726 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz