Четвер, 2024-04-25, 11:27 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 26 » Палпростес
4:23 PM
Палпростес

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

Палпростес

(Palprostes)

Склад лікарського засобу:

діюча речовина:

1 м’яка капсула містить ліпофільного екстракту з плодів пальми пилкоподібної (Serenoa repens (Bartram) Small. (Sabal serrulata (Michaux) Nichols) (7,5 - 12,5 : 1) 320 мг;

екстрагент: етанол 93-96% (об./об.);

допоміжні речовини: желатин, гліцерин 85 %, гліцерин, сорбіт (E 420), вода очищена, заліза оксид чорний (E 172), патентований синій V (E 131), заліза оксид жовтий (E 172).

 

Лікарська форма. Капсули м’які.

Темно-зелені капсули м’які з коричневим, олійно-в’язким вмістом, без осаду.

 

Назва і місцезнаходження виробника. ТАД Фармa ГмбХ, Хайнц-Лохманн-Штрассе 5, 27472 Куксхавен, Німеччина.

 

Фармакотерапевтична група. Препарати, що застосовуються при доброякісній гіпертрофії передміхурової залози. Код АТС G04C X02.

Палпростес чинить протинабрякову дію та вплив екстракту пилкоподібної пальми на клітинний метаболізм у передміхуровій залозі. Вживання екстракту з плодів пальми пилкоподібної має вплив на збільшення в передміхуровій залозі активності 3α-гідроксистероїд-оксидоредуктази (3α-HSOR), ферменту, що впливає на метаболізм дигідротестостерону (DMT) та на збільшення креатинкінази в передміхуровій залозі. Більш того, збільшену кількість міристинової та лауринової кислоти, що міститься в препараті Палпростес, можна виявити в тканині передміхурової залози. Пригнічення in vitro активності 5α-редуктази під дією цих жирних кислот було продемонстровано на тканині передміхурової залози людини.

 

Показання для застосування.

Порушення випорожнення сечового міхура при доброякісній гіперплазії передміхурової залози стадії І та II та при хронічному простатиті.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату.

Особливі застереження.

Палпростес тільки полегшує симптоми, пов’язані зі збільшенням простати, не усуваючи її збільшення. З цієї причини пацієнтам слід регулярно проходити медичний огляд, при виявленні крові у сечі чи при гострій затримці сечі слід негайно проконсультуватися з лікарем.

Пацієнти з рідкісними спадковими порушеннями фруктозної непереносимості не повинні застосовувати цей препарат.

 

 

 

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Палпростес призначений тільки для застосування чоловіками.

Діти. Лікарський засіб для застосування дорослими чоловіками.

Здатність впливати на швидкість реакції  при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

Не було повідомлень про те, що препарат впливає на здатність керувати автомобілем та іншими механічними засобами.

 

Спосіб застосування та дози. Звичайна доза для дорослих становить 1 капсула препарату один раз на добу. Застосовують після прийому їжі в один і той самий час кожного дня. Капсули слід ковтати цілими, не розжовуючи, запиваючи рідиною. Палпростес можна застосовувати протягом тривалого часу. Тривалість лікування залежить від стадії захворювання, ступеня тяжкості та перебігу захворювання.

Оскільки препарат не усуває збільшення передміхурової залози, необхідні регулярні консультації з лікарем. Якщо прояви симптомів захворювання не зменшуються чи, навпаки, збільшуються, потрібно звернутися до лікаря.

 

Передозування.

Передозування препаратом може спричинити розлади шлунково-кишкового трактунудоту, біль у животі. Слід проконсультуватися з лікарем. Терапія симптоматична.

 

Побічні ефекти.

При застосуванні препарату в рекомендованих дозах побічні ефекти виникають дуже рідко. Дози, що перевищують рекомендовані, можуть спричиняти шлунково-кишкові розлади (нудота, біль у животі). У людей з підвищеною чутливістю до будь-якого компонента препарату можуть виникати алергічні реакції. У разі появи будь-яких небажаних реакцій слід припинити лікування та звернутися за консультацією до лікаря.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. Не відома.

 

Термін придатності. 3 роки.

Умови зберігання.  Зберігати при температурі не вище 30 °С.

Зберігати в  недоступному для дітей  місці.

Упаковка.

15 капсул м’яких у блістері; 2 або 4 блістери вкладають у картонну коробку.

 

Категорія відпуску. Без рецепта.

Переглядів: 923 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz