П`ятниця, 2024-03-29, 6:09 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 26 » ПАМІРЕДИН
4:33 PM
ПАМІРЕДИН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ПАМІРЕДИН

(PAMIREDIN)

 

Склад:

діюча речовина: динатрію памідронат;

1 флакон містить 90 мг динатрію памідронату;

допоміжні речовини: маніт (Е 421).

Лікарська форма.

Ліофілізат для розчину для інфузій.

Фармакотерапевтична група.

Засоби, що впливають на структуру та мінералізацію кісток. Бісфосфонати. Кислота памідронова. Код АТС М05В A03.

 

Клінічні характеристики.

 

Показання.

·      Метастази злоякісних пухлин у кістки та мієломна хвороба;

·      гіперкальціємія, зумовлена злоякісними пухлинами;

·      хвороба Педжета (деформуючий остеїт).

 

Протипоказання.

Підвищена чутливість до памідронової кислоти чи біфосфонатів, або інших компонентів, які входять до складу препарату; тяжка ниркова недостатність (кліренс креатиніну

<30 мл/хв).

 

Спосіб застосування та дози.

Паміредин призначають для повільного внутрішньовенного введення.

Рекомендації щодо дозування різняться у випадках гіперкальціємії при злоякісних пухлинах, літичних кісткових метастазах, множинній мієломі і хворобі Педжета.

Препарат заборонено застосовувати у вигляді болюсних ін’єкцій, його можна застосовувати тільки шляхом інфузій у сольових розчинах для внутрішньовенних введень, котрі не містять кальцію (у стерильному фізіологічному розчині або 5 % водному розчині глюкози). Для запобігання місцевим реакціям голку треба вводити у відносно велику вену.

Концентрація діючої речовини в інфузійному розчині не має перевищувати 90 мг/250 мл, а швидкість інфузії – не більше 60 мг/год (1 мг/хв). Тривалість інфузії – 2 години.

Рекомендація щодо дозування при гіперкальціємії в онкологічних хворих.

Рекомендована сумарна доза залежить від кількості кальцію у плазмі крові і вираженості гіперкальціємії. При цьому необхідне призначення 0,9 % розчину натрію хлориду для відновлення водного балансу організму. Дозу 90 мг вводять у 500 мл інфузійного розчину при швидкості не вище 22,5 мг/год.

Рекомендація щодо дозування при кісткових метастазах і множинній мієломі.

При лікуванні переважно літичних кісткових метастазів і множинної мієломи рекомендована одноразова інфузія препарату у дозі 90 мг 1 раз на місяць, а хворим, які отримують хіміотерапію з інтервалом 3 тижні можна застосовувати препарат 1 раз на

3 тижні.

Рекомендація щодо дозування при кісткових метастазах і множинній мієломі.

 

Патологія

Дозування

Концентрація препарату

у розчині

Кісткові метастази

90 мг/2 год 1 раз у 3*-4 тижні

90 мг/250 мл

Множинна мієлома

90 мг/ 4 год 1 раз на місяць

90 мг/500 мл

*Для хворих, які отримують хіміотерапію, 1 раз у 3 тижні.

 

Рекомендація щодо дозування при хворобі Педжета.

Схема введення

Доза

Концентрація препарату у розчині

Швидкість введення

Схема 1

Сумарна доза 180 мг

30 мг 1 раз на тиждень протягом 6 тижнів

30 мг у 250-500 мл

15 мг/год

Схема 2

Сумарна доза 210 мг

1 раз у 2 тижні.

Початкова доза

(1тиждень) 30 мг.

Наступні дози

(3, 5 і 7-й тиждень) – 60 мг.

30/60 мг у 250-500 мл

15 мг/год

Повторний курс

Сумарна доза 180 мг

60 мг 1 раз у 2 тижні. Всього 3 інфузії.

60 мг в 500 мл

15 мг/год

 

Правило приготування розчину для ін’єкцій.

Суху речовину, що знаходиться у флаконі, спочатку треба розчинити у стерильній воді для ін’єкцій (10 мл). Речовина має розчинитися повністю, розчин – бути прозорим, без часток або осаду. Потім отриманий розчин додатково розчинити 0,9 % розчином хлористого натрію або 5 % водним розчином глюкози для внутрішньовенних введень. Розчин можна використовувати протягом 24 годин за умови збереження при кімнатній температурі

(15-30 °С). Однак для запобігання мікробіологічного забруднення бажано використати розчин одразу після розведення. Загальний час між відновленням, розведенням, зберіганням у холодильнику при температурі 2-8 ºС та застосуванням не має перевищувати 24 години.

 

Застосування для лікування пацієнтів із порушенням функції нирок.

Препарат не потрібно застосовувати для лікування хворих із тяжкими порушеннями функцій нирок (кліренс креатиніну < 30 мл/хв), за винятком випадків, що загрожують для життю, гіперкальціємії, зумовленої злоякісними пухлинами, де результат вищий за потенційний ризик.

Як і при застосуванні інших внутрішньовенних біфосфонатів, рекомендується контролювати функцію нирок, наприклад, визначати креатинін сироватки перед введенням кожної дози препарату. У пацієнтів з метастазами злоякісних пухлин у кістках, які отримують препарат, якщо є ознаки погіршання функції нирок, потрібно припинити терапію, поки функція нирок не повернеться на 10 % від початкового значення. Ця рекомендація основана на клінічних дослідженнях, в яких погіршення функції нирок було визначено як

·         для пацієнтів з нормальним початковим креатиніном, збільшення його на 0,5 мг/дл;

·         для пацієнтів з підвищеним початковим креатиніном, збільшення його на 1 мг/дл.

Для пацієнтів зі зниженою функцією нирок інфузія не має перевищувати 90 мг/4 год (приблизно 20-22 мг/год).

 

Застосування для лікування пацієнтів із порушенням функції печінки.

Фармакокінетичні дослідження показали, що для пацієнтів з помірними порушеннями функції печінки корекція дози препарату не потрібна.

 

Побічні реакції.

Побічні реакції на препарат слабко виражені і є транзиторними. Най частіші небажані реакції – безсимптомна гіпокальціємія та пропасниця (підвищення температури тіла на 1-2 градуси), які розвиваються у перші 48 годин після інфузії. Пропасниця зазвичай минає самостійно і не потребує лікування. Гострі грипоподібні реакції зустрічаються, як правило, при першій інфузії.

Критерії оцінки частоти небажаних реакцій: дуже часто – (>1/10), часто – (>1/100, <1/10), іноді – (>1/1 000, <1/100), рідко – (>1/10 000, <1/1 000), дуже рідко – (<1/10 000).

Інфекції: часто – у багатьох пацієнтів виникали ознаки локального інфекційного захворювання, включаючи остеомієліт; дуже рідко – загострення простого та оперізувального герпесу.

З боку крові: часто – анемія, тромбоцитопенія, лімфоцитопенія; дуже рідко – лейкопенія.

З боку імунної системи: іноді – анафілактичний шок, алергічні реакції, включаючи анафілактоїдні реакції, бронхоспазм/задишка, набряк Квінке.

З боку центральної нервової системи: часто – симптоматична гіпокальціємія (парестезія, тетанія), головний біль, безсоння, сонливість; іноді – судоми, неспокій, запаморочення, летаргія; дуже рідко – порушення орієнтації, зорові галюцинації.

З боку органів чуття: часто – кон’юнктивіт; іноді – увеїт (ірит, іридоцикліт); дуже рідко – склерит, епісклерит, ксантопсія.

З боку серцево-судинної системи: часто – артеріальна гіпертензія; іноді – артеріальна гіпотензія; дуже рідко – ознаки лівошлуночкової недостатності (задишка, набряк легенів) або ознаки застійної серцевої недостатності (набряки).

З боку ШКТ: часто – нудота, блювання, анорексія, біль у животі, діарея, запор, гастрит; іноді – диспепсія.

З боку шкіри: часто – висип; іноді – свербіж.

З боку скелетно-м’язової системи: часто – транзиторний біль у кістках, артралгії, міалгії, генералізований біль; іноді – м'язові спазми.

З боку нирок: іноді – гостра ниркова недостатність; рідко – центральний сегментний гломерулосклероз, включаючи руйнівний варіант, нефротичний синдром; дуже рідко – погіршання перебігу супутнього захворювання нирок, гематурія.

Загальні порушення: дуже часто – пропасниця і грипоподібні симптоми, які іноді супроводжуються нездужанням, ознобом, відчуттям втоми і припливами; часто – у місці інфузії препарату – біль, почервоніння, набряклість, затвердіння, флебіт, тромбофлебіт.

Біохімічні зміни: дуже часто – гіпокальціємія, гіпофосфатемія; часто – гіпокаліємія, гіпомагніємія, підвищення концентрації креатиніну в сироватці крові; іноді – зміни функціональних печінкових проб, підвищення концентрації сечовини в сироватці крові; дуже рідко – гіперкаліємія, гіпернатріємія.

Багато з вищезазначених небажаних явищ можуть бути пов'язані з основним захворюванням.

Дуже рідкі випадки остеонекрозу (в основному щелепи) були відзначені у пацієнтів, які лікувалися біфосфонатами. Більшість звітів посилається на онкохворих, яким видаляли зуби чи проводилася інша щелепна хірургія. Імовірність остеонекрозу щелепи збільшується при наявності факторів ризику, включаючи діагноз раку, супровідної терапії (наприклад, хіміотерапії, радіотерапії, терапії кортикостероїдами) та супутніх захворювань (наприклад, анемії, коагулопатії, інфекції, попередніх захворювань ротової порожнини). Хоча причина не може бути визначена, краще уникати хірургічних втручань на щелепах, оскільки одужання може затягнутися.

Передозування.

При застосуванні підвищеної дози препарату від рекомендованої можливе виникнення транзиторної гіпокальціємії (парестезій, тетанії, артеріальної гіпотензії). У цьому випадку показано внутрішньовенне введення глюконату кальцію.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Клінічного досвіду, який би давав підстави рекомендувати застосування Паміридину у період вагітності, поки що немає. Тому цей препарат під час вагітності застосовувати не слід, за винятком випадків гіперкальціємії, що загрожує життю.

Жінкам, які проходять курс лікування препаратом Паміредин, необхідно відмовитися від годування груддю.

 

Діти.

Безпека та ефективність препарату у дітей не встановлені.

 Фармацевтичні характеристики.

Основні фізико-хімічні властивості:

Ліофілізований порошок білого або майже білого кольору.

Несумісність.

Дослідження зі скляними флаконами, а також із ємкостями, виготовленими з полівінілхлориду та поліетилену (наповнених 0,9 % внутрішньовенним розчином натрію хлориду чи 5 % внутрішньовенним розчином глюкози) не показали ніякої несумісності з препаратом.

Для запобігання потенційній несумісності відновлений розчин препарату необхідно розчинити 0,9 % внутрішньовенним розчином натрію хлориду чи 5 % внутрішньовенним розчином глюкози. Відновлений розчин препарату не можна змішувати з розчинами, які містять кальцій, такі як розчин Рінгера.

Термін придатності. 3 роки.

Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Умови зберігання.

Зберігати при температурі не вище 30 °С у недоступному для дітей місці.

Упаковка.

По 90 мг у флаконах, по 1 флакону у картонній коробці. 

 

Категорія відпуску. За рецептом.

Виробник.

Фармасайнс Інк., Канада.

Pharmascience Inc. Canada.

Місцезнаходження.

6111 Роялмаунт Авеню, № 100, Монреаль, Квебек Н4Р 2Т4, Канада.

6111 Royalmount Avenue 100, Montreal, Quebec, H4P 2T4, Canada.

 

Переглядів: 796 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz