Субота, 2024-04-27, 3:26 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2015 » Жовтень » 2 » Пантексол Ядран (емульсія)
8:12 AM
Пантексол Ядран (емульсія)

ІНСТРУКЦІЯ

для  медичного застосування препарату

ПАНТЕКСОЛ ЯДРАН (Було:ПАНТЕКСОЛ)

 

Загальна характеристика:

міжнародна назва:  dexpanthenol;

основні фізико-хімічні властивості: рідка гомогенна емульсія  білого кольору із специфічним  запахом;

склад: 1 г емульсії   містить  50 мг декспантенолу;

допоміжні речовини:  феноніп, кремофор А6, диметикон, гліцерин, лувітол ЕНО, молочна кислота, вітамін Е, мигдальна олія, емульгейд СЕ-ПФ, дикаприліл карбонат, циклометикон, ароматизатор, вода очищена.

Форма  випуску. Спрей.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, що сприяють загоєнню (рубцюванню) ран.

Код АТС   D03А Х 03.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Декспантенол – попередник пантотенової кислоти, яка є складовою частиною кофермента А (кофермент ацетилування). Цей вітамін необхідний для здійснення процесу ацетилування при глюконеогенезі, вивільнені енергії з вуглеводів, синтезі та розщепленні жирних кислот, синтезі стеринів та стероїдних гормонів, ацетилхоліну та інших речовин. Пантотенова кислота необхідна для здійснення функції епітелію. Підвищення потреби у цій речовині спостерігається при ушкодженнях шкірних покривів або інших м’яких тканин тіла, а її нестачу можна поповнити шляхом місцевого застосування препарату. Низька молекулярна маса декспантенолу, його гідрофільність та незначна полярність полегшують здатність до проникнення в усі шари шкіри. Сприяє процесу загоєння шкіри при дрібних ушкодженнях.

Фармакокінетика. Декспантенол швидко абсорбується шкірою і  перетворюється в пантотенову кислоту. В крові пантотенова  кислота  зв’язується з протеїнами плазми                (з бета-глобуліном та альбуміном). У здорових добровольців концентрація становить приблизно 500 - 1000 мг/л і 100 мг/л у крові і сироватці відповідно. Пантотенова кислота не розподіляється в тілі людини і виводиться незмінною. 60 - 70% дози виводиться із сечею, решта – з фекаліями.

 

Показання для застосування. 

Дерматити, алергічні дерматози. Надмірний  кератоз шкіри долонь. Сонячні опіки,  а також опіки від радіо- та фототерапії. Запобігання попрілостям у  немовлят. Догляд за сосками у період годування груддю. Догляд за сухою, подразненою шкірою та шкірою із тріщинами.

 

Спосіб застосування та дози.

Препарат застосовують зовнішньо. Перед застосуванням необхідно струсити флакон. Препарат розпилюють на уражену ділянку шкіри 2 - 4 рази на добу і злегка втирають. У випадку нанесення препарату на інфіковану поверхню шкіру слід попередньо обробити будь-яким антисептичним засобом. При догляді за  немовлятами застосовувати препарат після кожної зміни  білизни або водних процедур. У період годування груддю необхідно  наносити препарат на поверхню сосків після кожного годування.

Тривалість  лікування залежить від індивідуальних особливостей перебігу захворювання у пацієнта і визначається досягнутим терапевтичним ефектом та переносністю препарату.

 

Побічна дія. Досі повідомлень щодо побічних ефектів препарату не надходило. Можливі алергічні реакції.

 

Протипоказання. Пантексол протипоказаний при індивідуальній підвищеній чутливості до  декспантенолу.

 

Особливості застосування. Спрей Пантексол призначений лише для зовнішнього застосування. Слід  уникати   потрапляння  препарату  на  слизові  оболонки,  особливо  на кон’юнктивальну оболонку очей.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія Пантексолу з іншими лікарськими засобами для зовнішнього застосування не відома.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці при температурі не  вище 25° С. Термін придатності - 2 роки.  Не  застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

 

Умови відпуску.  Без рецепта.

 

Упаковка. 200 мл  емульсії  у пластиковому флаконі з помповим розпилювачем в картонній упаковці.

 

Виробник.  «Ядран-Галенська Лабораторія д.д.», Хорватія.

 

Адреса.  Пулац, 51000,  Рієка, Хорватія.

Переглядів: 559 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz