П`ятниця, 2024-04-26, 1:09 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 20 » Педіатр
11:24 PM
Педіатр
Педіатр

Педіатрія - багатогранна спеціальність, що займається профілактикою, діагностикою та лікуванням дитячих захворювань.

Педіатр - це найперший лікар для вашої дитини. Педіатрія: галузь, яка об'єднала ті дитячі захворювання, які можуть бути вилікувані нехірургічним (консервативним) шляхом.

Педіатрія вивчає організм дитини, його функціонування та анатомію, розвиток і патологію, а також зміни, які відбуваються в процесі його росту. Педіатр - хороший психолог і педагог, що дає йому можливість завоювати авторитет у батьків, і направити спільні зусилля для видужання дитини. Відвідування педіатра повинно проводиться щомісяця, це сприяє ранньому виявленню  порушень в розвитку дитини. Педіатр - це лікар від відвідування якого залежить здоров'я вашої дитини в даний момент і запорука міцного здоров'я на довгі роки.

Багато захворювань, якими хворіють дорослі, беруть витоки у дитинстві. Саме від умов росту й дорослішання дитини, залежить її здоров'я в зрілому віці.

Предметом вивчення педіатрії є період росту і розвитку дитини, тому на кожній фазі дорослішання дитина має певні психологічні, фізіологічні та морфологічні характеристики. Знання анатомії і фізіології дітей, в педіатрії, є основою для постановки діагнозу. Крім цього, конкретна організація режиму життя і середовища проживання дитини, визначається урахуванням її анатомо-фізіологічних особливостей. Сюди ж відноситься харчування дітей різних вікових категорій.

Лікар-педіатр проводить спостереження за дітьми раннього віку - від 0 до 3-х років, дошкільного - від 3 до 7 років, молодшого шкільного 7-12 років, старшого шкільного 12-18 років.
Педіатр здійснює оцінку здоров'я, фізичного і психічного розвитку.
Допомагає з організацією грудного вигодовування.
Дає індивідуальні рекомендації по вигодовуванню, своєчасному розширенню раціону дитини за рахунок прикорму, соків.
Педіатр організовує профілактику алергічних захворювань, «хвороб зростаючого організму», рахіту, анемії, порушень харчування, дисбактеріозу кишечника.
У разі захворювання Вашого малюка, призначає якісне обстеження та лікування. Наші педіатри намагаються, по можливості, не починати лікування з агресивною і необгрунтованою терапії, в тому числі, антибіотиків.
Дає рекомендації по харчуванню та догляду за хворою дитиною, спостерігає за дитиною до повного одужання.
Цілеспрямовано, відповідно до вікової категорії, проводить профілактичну роботу по створенню оптимальних умов для гармонійного розвитку, забезпечення раціонального харчування, профілактики захворювань і травматизму, формування навичок здорового способу життя.
Доктор-педіатр допомагає підготувати дитину до відвідування дитячого дошкільного закладу, школи, знайти шляхи підвищення опірності організму до простудних захворювань. 
Переглядів: 1156 | Додав: GAL | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz