П`ятниця, 2024-04-26, 6:58 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 22 » Поради лікарів-фтизіатрів
8:34 PM
Поради лікарів-фтизіатрів
Поради лікарів-фтизіатрів

Туберкульоз - хвороба убогості і антисанітарії. Щоб уберегти себе від цієї хвороби, потрібно піклуватися про свій імунітет - сильний імунітет в змозі самостійно перемогти паличку Коха, якщо та потрапляє в організм.

Щоб імунітет міг впоратися з хворобою, потрібно якісно і різноманітно харчуватися, приймати вітаміни, багато гуляти і займатися яким-небудь спортом. Провідну роль у поширенні лікарсько-стійкого туберкульозу грають в'язниці.
Лікування ув'язнених часто проводиться неправильно або самі хворі неправильно вживають ліки і в результаті туберкульоз з множинною лікарською стійкістю поширюється в геометричній прогресії.
Потрапляючи в повітря, паличка Коха зберігає життєздатність протягом 10 днів - наприклад, у вуличному пилу. Але при відсутності сонячного світла бактерії живуть набагато довше - кілька місяців.
Заразитися можна лише при вдиханні повітря, в якому знаходяться мікроскопічно маленькі крапельки слини і мокроти хворого. Відбудеться зараження чи ні - залежить від того, яка кількість бактерій потрапила в легені, зможе організм придушити їх чи ні. Якщо довгий час знаходитися в одному приміщенні з хворим небезпека заразитися зростає в рази - саме тому так «цвіте» туберкульоз у в'язницях. Чим гірше провітрюється приміщення, тим довше бактерії залишаються в повітрі.

Неможливо заразитися при рукостисканні з хворим на вулиці. Але в приміщенні, де повітря майже нерухоме, тактильний контакт і користування загальними предметами ужитку значно збільшують ризик зараження.
Людина може захворіти на туберкульоз, вживаючи в їжу молоко від корів, хворих на туберкульоз. Не купуйте молоко «у господарок», які торгують в місцях, не призначених для торгівлі - їх товар не проходить санітарно-епідеміологічний контроль і ніхто не гарантує вам безпеку їх продуктів.
Переглядів: 808 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz