П`ятниця, 2024-04-19, 4:43 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 21 » Поради лікарів ортопедів-травматологів
7:49 PM
Поради лікарів ортопедів-травматологів

Поради лікарів ортопедів-травматологів

Здоровий спосіб життя

По-перше, варто уникати великих фізичних навантажень, незалежно від віку, адже недуги даної групи вражають як молодих, так і літніх людей. Слід відстежувати рівень фізичної напруги, воно найчастіше приводить до напруги в суглобах, провокуючи їх запалення, біль і приводячи, в підсумку, до плачевного результату - до ураження кісткових тканин.

По-друге, дуже корисно також постійно тримати м'язи в тонусі, виконуючи гімнастику і зміцнюючі вправи.
Щоб правильно вибрати комплекс вправ краще звернутися до лікаря-фахівця, він допоможе вибрати найбільш оптимальний курс.
Не меншим ефектом користуються сеанси різних масажів, які посилюють дію гімнастичних вправ, що дозволяють тонізувати м'язи, що згодом позитивно позначається і на кістковій системі.

Сонце - Ваш головний союзник

Будівництво та регенерація кісткових тканин безпосередньо залежить від цього світила. Вітамін D формується в організмі лише при дії сонячних променів. У свій час саме вітамін D бере участь в правильному обміні речовин в організмі, дозволяючи використовувати кальцій - ще один вкрай важливий матеріал формування кісткових тканин, з найбільшою ефективністю. Особливо гостро відчувається відсутність сонця взимку і навесні, коли людина, що навіть знаходиться на вулиці, отримує сонячні ванни лише шкірою обличчя, чого явно недостатньо. У цей час резерви кальцію виснажуються, послаблюючи ваші кістки. Тому тут радою є знаходження на сонці, це допоможе Вашому організму. У холодну пору року частково замінити його можуть відвідини солярію.

Правильне харчування

Вельми важливо стежити за своїм раціоном. Він багато в чому формує приплив в організм корисних речовин, необхідних для життєдіяльності організму. Зокрема, слід включати в список споживаних продуктів молоко і молочні продукти (при цьому, бажано знежирені), свіжі овочі і фрукти - джерело вітамінів, а також різновиди горіхів і бобових - волоські горіхи, насіння соняшнику та гарбуза, рослинні олії. Ці продукти містять у собі білки і жири, що сприяють засвоєнню вітаміну D і зміцненню тканин кісток.

Чого вживати не слід

По можливості слід відмовитися від вживання меду, цукру, білого хліба і макаронних виробів, великої кількості кави та чаю. Всі ці продукти перешкоджають засвоєнню організмом кальцію і сприяють його «вимиванню» з нашого організму. У разі вживання м'ясних продуктів слід вносити в раціон тільки натуральне м'ясо, так як м'ясні продукти заводського виробництва також негативно впливають на засвоєння кальцію. Ну і головний ворог, споживання якого варто скоротити до мінімуму - це кухонна сіль. Вона витісняє кальцій з організму, тому зловживати нею не варто.

Додаткова допомога організму

На те, наскільки міцні наші кістки, впливає не настільки кількісний вміст кальцію в їжі, яку ми споживаємо, скільки правильна пропорція кальцію і фосфору. Кількість споживаного кальцію повинно в середньому перевершувати кількість фосфору в півтора-два рази. Крім цієї умови вкрай важливо пам'ятати про те, що організму також потрібні бор, марганець, мідь, магній, цинк, вітаміни С, К, В6 і фолієва кислота, а також деякі білки і жири, які сприяють засвоєнню вітаміну D.

Переглядів: 1076 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz