П`ятниця, 2024-03-29, 11:34 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 27 » РАЗО
10:42 PM
РАЗО

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

РАЗО

(RAZO)

 

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: рабепразол натрію; 2-[[[4-(3етоксипропокси)-3 метил-2-піридил]метил]сульфініл]бензімідазол натрію;

основні фізико-хімічні властивості: круглі двоопуклі від жовтого до світло-коричневого кольору таблетки зі скошеними краями, вкриті кишковорозчинною оболонкою, з гладкою поверхнею з обох боків (дозування 10 мг);  круглі двоопуклі рожевого кольору таблетки зі скошеними краями, вкриті кишковорозчинною оболонкою, з гладкою поверхнею з обох боків (дозування 20 мг).

 

склад: 1 таблетка містить 10 мг або 20 мг рабепразолу натрію;

допоміжні речовини: маніт, магнію оксид легкий, натрію крохмальгліколят (тип А), гідроксипропілцелюлоза (Klucel LF), магнію стеарат, тальк очищений, гідроксипропілцелюлоза (SL),  етилцелюлоза (7cps), сополімер кислоти метакрилової (тип С), поліетиленгліколь 6000, натрію гідроксид, тальк очищений, титану діоксид Е 171, заліза оксид жовтий або заліза оксид червоний Е 172 відповідно .

 

Форма випуску. Таблетки, вкриті кишковорозчинною оболонкою.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби для лікування пептичної виразки та гастроезофагеальної хвороби. Інгібітори "протонного насоса”. Код АТС  А02В С04.

 

Фармакологічні властивості. Фармокодинаміка. Рабепразол — противиразковий засіб. Механізм дії пов’язаний з пригніченням специфічного ферменту Н+/К+-АТФази в парієтальних клітинах слизової оболонки шлунка. Рабепразол, як інгібітор „протонного насоса” шлунка, блокує кінцеву стадію „формування” соляної кислоти. Така його дія залежно від дози призводить до пригнічення як базальної, так і стимульованої секреції соляної кислоти, незалежно від природи подразника. Препарат не має холіноблокуючих властивостей і не блокує Н2 – рецептори.

Фармакокінетика. Після прийому внутрішньо швидко та повністю всмоктується в ШКТ. Антисекреторний ефект розвивається протягом 1 години після прийому внутрішньо в дозі 20 мг. Максимальне зниження рН середовища шлунка реєструють через 2–4 години після застосування першої дози. Стабільний антисекреторний ефект розвивається через 3 дні після початку лікування. Абсолютна біодоступність складає майже 52 % за рахунок первинного проходження через печінку. Біодоступність рабепразолу не збільшується при багаторазовому прийманні. Прийом їжі та час прийому протягом доби не впливають на абсорбцію рабепразолу. Зв’язування з білками плазми крові складає 97 %. Метаболізується в печінці за участю ферментів системи цитохрому Р450. Близько 90 % рабепразолу виводиться з сечею переважно у вигляді метаболітів, остаточна кількість виводиться з калом.

 

Показання для застосування. Пептична виразка шлунка та дванадцятипалої кишки;

гастроезофагеальна рефлюксна хвороба (ГЕРХ), синдром Золлінгера - Еллісона, функціональна диспепсія; хронічний гастрит з підвищеною кислотоутворюючою функцією шлунка у стадії загострення; у разі наявності Helicobacter pylori у схемах ерадикаційної терапії (в комбінації з антибактеріальними засобами).

 

Спосіб застосування та дози. Дорослі приймають таблетки внутрішньо цілими до прийому їжі, не розжовуючи. При пептичній виразці шлунка та дванадцятипалої кишки (у разі відсутності Helicobacter pylori), призначають по 20 – 40 мг 1 раз на добу вранці або ввечері. Можливий прийом препарату в дозі 10 мг двічі на добу. Тривалість лікування в середньому становить 2 – 4 тижні у разі локалізації виразки в дванадцятипалій кишці,
2 – 6 тижнів у разі локалізації виразки у шлунку. При ГЕРХ призначають по 20 мг препарату 2 рази на добу протягом 4 – 8 тижнів. Підтримуюча доза становить 10 – 20 мг на добу до 1 року. Доза визначається індивідуально. При функціональній диспепсії призначають по 20 мг 1 раз на добу або по 20 мг двічі на добу протягом 2 – 3 тижнів. При синдромі Золлінгера – Еллісона початкова доза становить 60 мг на добу. Подальші дози та тривалість лікування повинні підбиратись індивідуально, залежно від переносимості та лікувального ефекту. Доза може бути підвищена до 100 – 120 мг на добу. При інфекції
Helicobacter pylori (у комбінації з антибактеріальними засобами) рабепразол  призначають в дозі 20 мг двічі на добу, наприклад, у сполученні з кларитроміцином (500 мг 2 рази добу) та амоксициліном (1000 мг 2 рази добу) протягом 7 тижнів. При хронічному гастриті з підвищеною кислотоутворюючою функцією в стадії загострення призначають по 20 мг 1 – 2 рази на добу протягом 2 – 3 тижнів.

 

Побічна дія. Нудота, діарея, абдомінальний біль, метеоризм, запор, головний біль, запаморочення, сонливість, шкірний свербіж, подразнення слизових оболонок носа, рота, підвищення активності печінкових трансаміназ, тромбоцитопенія, лейкопенія, біль у спині, гарячка. Рідко – анорексія, збільшення маси тіла, безсоння, депресія, стоматит, підвищене потовиділення, порушення зору, грипоподібний синдром, кашель, бронхіт міалгія, судоми, артралгія, синусит, периферичні набряки.

 

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість організму до рабепразолу та/або до похідних бензимідазолу, до інших компонентів препарату; період вагітності та годування груддю.

 

Передозування. У разі виникнення симптомів передозування (головний біль, запаморочення, сонливість, сухість у роті, нудота, блювання, підвищене потовиділення) та/або хоча б одного з побічних ефектів рекомендовані симптоматична та підтримуюча терапія. Специфічного антидоту не встановлено. Діаліз неефективний.

 

Особливості застосування. Перед початком лікування необхідно виключити можливість наявності у пацієнта злоякісних новоутворень, тому що лікування рабепразолом може замаскувати симптоматику й відстрочити вірну діагностику. Не призначають препарат дітям, оскільки немає досвіду його застосування в педіатричній практиці. З обережністю призначають препарат хворим із тяжкими порушеннями функції печінки та нирок. У разі появи сонливості необхідно утримуватись від керування автотранспортом та/або від роботи з іншими механізмами, які потребують підвищеної концентрації уваги та швидкості психомоторних реакцій.

 

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Рабепразол спричиняє потужне та тривале зниження секреції соляної кислоти в шлунку, тому може впливати на кінетику препаратів, абсорбція яких залежить від кислотності шлункового вмісту. При одночасному прийомі з кетоконазолом рабепразол спричиняє зниження його концентрації в плазмі крові та підвищує мінімальні концентрації дигоксину. Таким чином, пацієнти, які застосовують вказані препарати разом з Разо повинні перебувати під наглядом лікаря для визначення необхідності корекції індивідуальної дози.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі до 25оС. Термін придатності – 18 місяців.

 

Умови відпуску. За рецептом.

 

Упаковка. По 10 таблеток у стрипі, по 2 стрипи в картонній коробці.

 

Виробник.

"Д-р Редді'с Лабораторіс Лтд", Індія.

Адреса.  Plot No. 137&138, S.V.C.I.E., Bollaram – 502 325, Andhra Pradesh, India

 

Переглядів: 656 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz