П`ятниця, 2024-04-26, 5:04 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2014 » Липень » 4 » Рефлексотерапія, лікування акупунктурою
9:34 PM
Рефлексотерапія, лікування акупунктурою

Рефлексотерапія, лікування акупунктурою

Рефлексотерапія - це вплив на рефлекторні зони нервової системи, розташовані на тілі людини, з метою відновлення нормальної роботи організму, мобілізації його захисних сил.

Потужний позитивний ефект від рефлексотерапії заснований на тому, що при подразненні конкретних рефлекторних зон на шкірі, відповідальних за діяльність певних внутрішніх органів, нервовий імпульс надходить до відповідних нервових центрів центральної нервової системи та спинного мозку. Реакція нервової системи полягає в генеруванні своїх імпульсів, які надсилаються як до місця впливу так і до хворих органів, тим самим активуючи систему самозцілення.

Рефлексотерапевтичне лікування впливає на біохімічні та на енергетичні процеси, викликаючи множинну відповідну реакцію організму на дозоване подразнення біологічно активних точок.

Стимуляція рефлекторних зон, інакше кажучи, біологічно активних точок можлива за допомогою точкового масажу, голковколювання (акупунктура, голкотерапія, голкорефлексотерапія), вакуумного баночного масажу, гірудотерапії (прикладання п'явок), стоунтерапії (лікування гарячими каменями) та ряду інших способів. Сьогодні під терміном "рефлексотерапія" найчастіше за все мається на увазі голковколювання.

Поняття «рефлексотерапія» було введено в медичний лексикон близько 100 років тому американським доктором У. Фітцжеральдом. Однак вплив на біологічно активні точки і рефлекторні зони широко практикували й стародавні цілителі. Наприклад, є свідчення того, що в Китаї в 5 столітті до н.е. існувало мистецтво точкового лікування чжен-цзю. Традиційна акупунктура (голковколювання) використовувавала спеціальні акупунктурні голки, якими лікар-рефлексотерапевт подразнював певні біологічно активні точки, надаючи тим самим вплив на певні органи (системи органів) і стан всього організму загалом. Аналогом голковколювання є спрямоване подразнення рефлекторних зон електричним імпульсом чи мануальний точковий масаж (натиснення на біологічно активні точки рукою).

 

Хвороби і стани, при яких застосовують голковколювання:

-мігрень і головні болі;

-синусит;

-нежить;

-схильність до куріння;

-невралгія трійчастого нерва;

-хвороба Меньєра;

-попереково-крижовий радикуліт;

-артрит;

-щомісячні судоми;

-низька біль у попереку;

-астма;

-втрата ваги;

-безпліддя.

 

Перед первинним призначенням, клієнти зазвичай закінчують анкетне опитування історії здоров'я. Голкотерапевт запитує у клієнта про проблеми зі здоров'ям, звичний спосіб життя, дієту, емоції, характер щомісячних циклів, сон, температуру, апетит, переносимість харчових продуктів і погодних умов.

Після опитування, голкотерапевт дає діагноз і починає лікування. Як правило, для початку використовується 6-12 голок протягом кожного дня лікування. Число використаних голок не відповідає інтенсивності лікування, скоріше це - точне розміщення голок, що має велике значення.

При вколюванні клієнт може відчувати невеликий укус або укол. Як тільки голка вставлена​​, не повинно бути ніякого болю. Ви будете почувати себе комфортно протягом лікування. Якщо ж відчуєте біль або дискомфорт, повідомляйте голкотерапевта негайно.

Тривалість лікування змінюється від декількох секунд до однієї години і більше. Типова тривалість - приблизно 20 - 30 хвилин.

Голкотерапевт може використовувати такі методи протягом лікування:

-моха - нагрівання голок з утриманням висушеної трави, щоб підготувати і утеплити місце голковколювання

-надання форми чаші - застосування скляних чашок, щоб створити ефект середовища з розрідженим повітрям на шкірі. Це має зменшити застій чі і крові, наприклад в спортивній рані

-трав'яна медицина - китайські трави можна приймати у формі чаїв, пігулок і капсул, щоб посилити ефект лікування

-електростимуляція - забезпечує електричну стимуляцію до двох - чотирьох голок. Може використовуватися для допомоги при болю в м’язах.

-лазерне голковколювання - стимуляція без застосування голок.

 

Переваги рефлексотерапії в порівнянні з іншими методами лікування:

• практично не має протипоказань;

• висока безпека на відміну від застосування лікарських препаратів;

• добре переноситься пацієнтами (безболісна);

• зменшує фармакологічне навантаження (пацієнт може знизити дозування ліків, що приймаються або зовсім відмовитися від таблеток);

• швидкий ефект (наприклад, зниження інтенсивності болю відзначається вже під час сеансу);

• тривалий результат або повне вилікування;

• є можливість профілактичного впливу (попередження розвитку захворювань).

Переглядів: 785 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz