П`ятниця, 2024-04-26, 10:19 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 2 » Ревматологія
5:43 PM
Ревматологія
Ревматологія

Ревматологія вивчає широке коло захворювань, пов'язаних з ураженням кістково-м'язової системи, серця (набуті вади серця), системні хвороби сполучної тканини, хвороби суглобів та інші.
Нерідко першим проявом хвороби може бути артрит, тобто запалення суглоба, що характеризується болем, припухлістю, порушенням функції. Причини артриту можуть бути різними: обмінні (метаболічні) порушення, патологія імунної системи, вплив факторів зовнішнього середовища, механізми спадкової схильності та багато іншого.
Проблемами діагностики та лікування таких захворювань займається ревматологія та лікарі-фахівці - ревматологи.
Іноді, особливо на початку хвороби, ознаки артриту можуть зникнути самостійно, але, як правило, слідом за одним суглобом залучаються й інші суглоби або виникають симптоми ураження інших органів або систем.
Тому, чим раніше встановлений правильний діагноз, тим більш успішним може бути лікування.
На початку 19 століття основним препаратом у ревматології була ацетилсаліцилова кислота (аспірин). Сучасна лікарська терапія, яку використовує ревматологія, включає десятки і сотні препаратів з різними механізмами дії, що дозволяють контролювати, в тому числі і важкі ревматичні захворювання. Це дозволяє пацієнтам зберігати працездатність і високу якість життя.


Загальні рекомендації з лікування ревматичних захворювань
Лікування повинно проводиться ревматологом, який при необхідності залучає лікарів інших спеціальностей (ортопед, кардіолог, дерматолог та ін.).
Доведено, що функціональний стан пацієнтів, що перебувають під наглядом ревматологів краще, ніж у тих, які не спостерігаються ревматологами.
Необхідно інформування пацієнтів про характер захворювання, можливі побічні ефекти застосовуваних лікарських препаратів (при появі відповідних симптомів пацієнт повинен інформувати лікуючого лікаря, а в деяких випадках відмінити препарат).
Уникати факторів, які можуть викликати загострення захворювання (супутні інфекції, стрес, куріння, вживання алкоголю).
Підтримувати оптимальну масу тіла.
Використовувати збалансовану дієту, рекомендовану ревматологом, в залежності від характеру ревматичного захворювання.
Необхідна спеціальна для кожного ревматологічного захворювання лікувальна фізкультура.
У деяких випадках - ортопедичні пристосування для профілактики і корекції типових деформацій суглобів, нестабільності хребта (спеціальні лонгети / шини для зап'ястя, корсет для шиї, спеціальні устілки, ортопедичне взуття, санаторно-курортне лікування в період ремісії - по рекомендації лікаря-ревматолога).
Активна профілактика і лікування супутніх захворювань.
Переглядів: 868 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz