Четвер, 2024-04-25, 7:49 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 20 » Рухові навички дитини в 1-й місяць
11:25 PM
Рухові навички дитини в 1-й місяць
Рухові навички дитини в 1-й місяць

Ми схильні вважати, що всі новонароджені починають свій розвиток з однаковою вихідної точки, однак немовлята помітно відрізняються одне від одного за рівнем рухової активності. Деякі - до подиву мляві і пасивні, інші, навпаки, проявляють помітну активність. Якщо таку дитину покласти в ліжечку обличчям вниз, вона буде повільно, але наполегливо рухатися до узголів'я, поки не впреться в самий кут.

Ще одна важлива відмінність у новонароджених - рівень м'язового тонусу. Одні діти виглядають дуже напруженими: їх коліна постійно зігнуті, руки щільно притиснуті до тільця, пальці міцно стиснуті в кулачки. Інші - більш розслаблені, м'язовий тонус кінцівок у них не такий сильний.

Третя відмінність полягає в ступені розвитку сенсорно-рухового апарату. Когось дуже легко вивести з рівноваги: при будь-якому, навіть незначному шумі маля здригається всім тільцем, а його ручки і ніжки починають безладно рухатися. А хтось з самого народження як ніби знає, як покласти руку в рот, і часто робить це, щоб заспокоїтися.

Різні рівні розвитку рухових навичок, м'язового тонусу і сенсорно-рухового апарату, які спостерігаються у новонароджених, відображають особливості в організації нервової системи. 

Найважче доводиться батькам пасивних, в'ялих малюків, а також мамам і татам дітей з дуже напруженим м'язовим тонусом, який спостерігається на 1-му місяці життя. На щастя, завдяки дбайливому догляду і терпінню батьків, більшість дітлахів долають ці труднощі і в своєму розвитку швидко наздоганяють однолітків.
Переглядів: 1001 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz