П`ятниця, 2024-03-29, 0:40 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 27 » Садіфіт
6:26 PM
Садіфіт
І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

Садіфіт 

(Sadiphytum)

 

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: подрібнена сировина: суміш неоднорідних шматочків зеленого, темно-зеленого, сірувато-зеленого, бурувато-зеленого, жовтувато-білого, світло-бурого або буро-коричневого кольору,  які проходять крізь сито з отворами діаметром  7 мм; запах  слабкий, ароматний;

порошок крупний: суміш неоднорідних шматочків зеленого, темно-зеленого, сірувато-зеленого, бурувато-зеленого, жовтувато-білого, світло-бурого або буро-коричневого кольору,  які проходять крізь сито з отворами діаметром 2 мм; запах слабкий, ароматний;

 

склад: 1 г збору  містить: топінамбура бульб – 0,2 г, стевії листя – 0,2 г, чорниці пагонів – 0,2 г, квасолі  стулок плодів – 0,2 г, чаю зеленого – 0,15 г, м’яти перцевої  листя – 0,05 г.

 

Форма випуску. Збір.

 

Фармакотерапевтична група. Антидіабетичні засоби. Код АТС  А10 ХХ**.

 

Фармакологічні властивості. Компоненти збору містять інулін, амінокислоти, глікозиди, дубильні речовини, вітаміни, ефірну олію, флавоноїди, сапоніни, органічні кислоти, мікро- та макроелементи. Цей комплекс біологічно активних речовин проявляє гіпоглікемічну дію при цукровому діабеті II типу легкої та середньої важкості, що дає можливість у ряді випадків знизити добові дози пероральних антидіабетичних засобів. Крім того, регулює функцію шлунково-кишкового тракту, стимулює активність підшлункової залози, нормалізує обмінні процеси, знижує рівень холестерину у крові, має протизапальну, жовчогінну та сечогінну дію.

 

Показання для застосування. Легкі та середні форми цукрового діабету II типу; захворювання шлунково-кишкового тракту (ентероколіт, хронічний панкреатит, хронічний холецистит).

 

Спосіб застосування та дози. 6 г (1 столова ложка) збору вміщують в емальований посуд, заливають 300 мл (1,5 склянки) гарячої кип’яченої води, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 15 хв. Охолоджують при кімнатній температурі  45 хв, проціджують, залишок віджимають до процідженого настою. Обєм настою доводять кипяченою водою до  300 мл. Дорослі приймають  у теплому вигляді по 1/2 склянки 3 рази на день за 30 хв до їди протягом 20-30 днів. Діти, залежно від віку - від 2 столових ложок до 1/3 склянки 3 рази на день за 30 хв до їди протягом 20-30 днів. Перед вживанням настій рекомендується збовтувати.

 

2 фільтр-пакети поміщають у скляний або емальований посуд, заливають 300 мл          (1,5 склянки) окропу, закривають і настоюють не менше години. Настоювання рекомендується проводити в термосі.  Дорослі приймають у теплому вигляді по  1/2 склянки  3 рази на день за 30 хв до їди протягом 20-30 днів. Діти, залежно від віку - від 2 столових ложок до 1/3 склянки 3 рази на день за 30 хв до їди  протягом 20-30 днів.            

Через 7-10  днів курс лікування рекомендується повторити.

 

Побічна дія. Не виявлена.

 

Протипоказання. Вагітність; індивідуальна підвищена чутливість до біологічно активних речовин, що містяться в  лікарському  засобі.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідома.

 

Передозування.  Повідомлень щодо передозування препарату не надходило.

 

Особливості застосування. Приймають у теплому вигляді за 30 хв до їди.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Приготований настій – у прохолодному (8 – 15°С) місці не більше 2 діб.

Термін придатності - 2 роки.

 

Умови відпуску.  Без рецепта.

 

Упаковка.  Подрібнена сировина по  75 г у пачках з внутрішнім пакетом, порошок крупний по  3,0 г  у  фільтр-пакетах   № 20.

 

Виробник.  ЗАТ  "Ліктрави”.

 

Адреса.  Україна, 10001, м. Житомир, Київське шосе, 21.

Переглядів: 666 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz