Четвер, 2024-04-25, 5:58 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 27 » САЛІЦИЛОВА МАЗЬ
6:40 PM
САЛІЦИЛОВА МАЗЬ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

САЛІЦИЛОВА МАЗЬ

(unguentum acidi salicylici)

 

 

Загальна характеристика:

міжнародна назва: salicylic acid;

основні фізико-хімічні властивості: однорідна мазь білого або світло-жовтого  кольору;

склад: 1 г мазі містить саліцилової кислоти  0,02 г0,05 г або 0,1 г;

допоміжна речовина: вазелін.

 

Форма випуску. Мазь.

 

Фармакотерапевтична група. Дерматологічні засоби. Препарати кислоти саліцилової.

 Код АТС  D02АF.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Саліцилова кислота при місцевому застосуванні виявляє слабку антисептичну, а також подразнювальну, відволікаючу дію. Пригнічує секрецію сальних і потових залоз. У низьких концентраціях виявляє кератопластичну, а у високих - кератолітичну дію.

Фармакокінетика. Саліцилова мазь застосовується зовнішньо, практично не абсорбується в системний кровотік і не виявляє резорбтивної дії.

 

Показання для застосування. Жирна себорея, звичайні вугри, хронічна екзема, піодермія, попрілості, псоріаз, дискератози, іхтіоз, бородавки, мозолі, червоний волосяний лишай Девержи.

 

Спосіб застосування та дози. На уражену поверхню мазь наносять 2-3 рази на добу. При псоріазі, червоному волосяному лишаї Девержи, іхтіозі, себореї застосовують 2 % мазь, а при вираженому запаленні її розбавляють вазеліном у співвідношенні 1:2 - 1:4 і застосовують 1-2 рази на добу; після усунення злущування використовують інші засоби. Для лікування мозолів та ороговілостей шкіри застосовують 10 % мазь.

На уражені місця мазь накладають стерильною серветкою чи накладають на рани стерильну пов'язку, просякнуту маззю. Тривалість курсу лікування від 6 до 20 діб.

 

Побічна дія. Рідко - місцеві реакції у вигляді свербежу, печіння, шкірного висипу.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до саліцилової кислоти.

 

 

Передозування. Мазь призначена тільки для зовнішнього застосування. При прийомі внутрішньо виникають печія та біль по ходу стравоходу та у шлунку, повторне блювання, може бути з домішкою крові, іноді - рідкі випорожнення з домішкою крові. Хворі збуджені, у стані ейфорії. З'являється запаморочення, шум у вухах, ослаблення слуху, порушення зору. Дихання гучне, прискорене.

Лікування: промивання шлунка через зонд, форсований діурез, призначення значної кількості лужної рідини.

Особливості застосування. Перед накладенням пов'язки з саліциловою маззю рани звільняють від некротичних мас, промивають антисептичним розчином. Пов'язку змінюють 1 раз на 2-3 доби до повного очищення від гнійно-некротичних мас.

Безпека та клінічна ефективність препарату у період вагітності та годування груддю не вивчалась. Вплив препарату на здатність керувати транспортними засобами та іншими механізмами не описаний.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні з препаратами для зовнішнього застосування можуть утворюватися нові сполуки з непередбачуваним ефектом, що потребує консультації з лікарем.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 25 °С; не допускається заморожування. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 3 роки.

 

Умови відпуску. Без рецепта.

 

Упаковка. Контейнери по 25 г.

 

Виробник.

ЗАТ фармацевтична фабрика "Віола".

 

Адреса.

Україна, 69063, м. Запоріжжя, вул. Кірова, 75.

Переглядів: 707 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz