П`ятниця, 2024-03-29, 3:04 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2013 » Грудень » 1 » САНОРИН - АНАЛЕРГIН
11:31 PM
САНОРИН - АНАЛЕРГIН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

САНОРИН - АНАЛЕРГIН

(SANORIN - ANALERGIN)


Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: безбарвна прозора рідина; 

склад: 1 мл розчину містить: нафазоліну нітрату 0,25 мг, антазоліну мезилату

5 мг;

допоміжні речовини: кислота борна, динатрію едетат дигідрат, метилпарагідроксибензоат, вода стерильна.

 

Форма випуску. Краплі назальні / очні.

 

Фармакотерапевтична група. Оториноларингологічний, офтальмологічний засіб. S01G A51.

 

Фармакологічні властивості. Препарат містить нафазолін (синтетичний симпатоміметик з вираженою судинозвужувальною дією) та Н1 антигістамінний антазолін, який завдяки механізму оборотного компетитивного антагонізму блокує дію гістаміну на Н1-рецепторах. Нафазолін – симпатоміметик, який діє на α-адренорецептори, має виражену швидку та тривалу дію на слизові оболонки. Використовується головним чином для зниження кровонаповнення слизових оболонок при запаленнях верхніх дихальних шляхів. Терапевтична дія настає дуже швидко та триває кілька годин (4 години та більше).  

 

Фармакокінетика. Після локальної аплікації розчину нафазоліну було доведено повне всмоктування діючої речовини.

 

Показання для застосування. Нежить алергічного походження, сінний нежить, гострий риніт, хронічні кон’юнктивіти, астенопічні розлади (порушення акомодації при підвищеному здоровому навантаженні), як додатковий засіб при лікуванні весняних кон’юнктивітів.

 

Спосіб застосування та дози.  Дози для дорослих: у носові ходи – 2-3 краплі у кожний носовий хід, в очі – 1-2 краплі у порожнину кон’юнктиви 3-4 рази на день.

Дітям віком від 2 років 1-2 краплі у кожний носовий хід  3-4 рази на день. У порожнину кон’юнктиви – 1-2 краплі 3-4 рази на день.

Використовувати короткочасно – дорослим - не більше 1 тижня, дітям – не більше трьох днів, потім зробити перерву на декілька днів.

 

Побічна дія. При підвищеній чутливості до компонентів препарату можуть з’являтися висип, роздратованість, головний біль, нудота. При використанні препарату для закапування в ніс більше 1 тижня можливий  інтенсивний набряк слизової оболонки.

 

Протипоказання.  Підвищена чутливість до складових препарату, вік до 2 років, високий артеріальний тиск, підвищена функція щитовидної залози (гіпертиреоз).

 

Передозування. Сонливість, загальмованість, зниження температури тіла. Лікування - симптоматичне.

 

Особливості застосування. Препарат необхідно призначати з обережністю при захворюваннях кардіоваскулярної системи (гіпертонія, серцева недостатність) та при гіпертиреоїдизмі.

При користуванні контактними лінзами неприпустимий прямий контакт крапель препарату з лінзами, оскільки вони можуть помутніти. Перед застосуванням препарату  контактні лінзи необхідно зняти не менше, ніж на 15 хвилин.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.  Препарат не слід застосовувати одночасно з інгібіторами МАО, призначати препарат не раніше, ніж через 14 днів після закінчення їх використання.

 

Умови та термін зберігання.  Зберігати при температурі до 25 0 С у захищеному від світла місці в оригінальній упаковці. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності – 2 роки.

Термін зберігання прпепарату після першого відкриття флакона – 28 днів.

 

Умови відпуску. Без рецепта.

  

Упаковка. 10 мл розчину у флаконі в картонній пачці.

 

Виробник. Айвекс Фармасьютикалз с.р.о.

 

Адреса.  Вул. Остравська 29, 74770 Опава-Комаров, Чеська Республіка.

 

 

Переглядів: 563 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz