Субота, 2024-04-20, 0:45 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2013 » Січень » 1 » ШАВЛІЯ
10:23 PM
ШАВЛІЯ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ШАВЛІЯ

(SALBEI)

 

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: зеленувато-мармурові, неоднорідного забарвлення, з вкрапленнями білуватого або зелених відтінків кольору, плоскі таблетки з бальзамічним ароматом. З обох боків гравіювання "NP” на фоні дерева;

склад:1 таблетка для смоктання містить екстракту шавлії 12,5 мг, олії шавлії 2,4 мг;

допоміжні речовини: кислота аскорбінова, кислота яблучна, аспартам, сорбіт, магнію стеарат, кремнію діоксид колоїдний безводний, домішка ароматична „Мед”, харчовий барвник „Індигокармін”, харчовий барвник „Хіноліновий жовтий”.

 

Форма випуску. Таблетки для смоктання.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби для місцевого застосування у стоматології.

Код АТС  А01А D11.

 

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Ефірна олія шавлії є складною багатокомпонентною сполукою (основні компоненти – туйон, цинеол, лінен, сальвін, борнеол, камфора, цедрен та ін.), яка чинить протизапальну, протимікробну та помірну протигрибкову дії.

Водні та спиртові екстракти шавлії мають антисептичні та антиоксидантні властивості, що обумовлені речовинами з групи флавоноїдів та дитерпенових похідних. Сальвін посилює чинники неспецифічної імунобіологічної реактивності організму, стимулює регенеративні процеси в тканинах, що веде до швидшого загоєння ушкоджених слизових оболонок, та проявляє протизапальну дію, знижуючи набряклість запалених тканин.

Фармакокінетика. Не вивчалася.

 

Показання для застосування. Для місцевого лікування у складі комплексної терапії запальних захворювань порожнини рота, глотки та верхніх дихальних шляхів: стоматити, гінгівіти, пародонтити, тонзиліти, фарингіти, початкова стадія ангіни, ушкодження слизової оболонки порожнини рота.

 

Спосіб застосування та дози. Застосовують місцево, тримаючи в порожнині рота до повного розсмоктування. Дорослі та діти від 15 років: 6 таблеток на день з інтервалом 2 год. Діти від 10 до 15 років: 4 таблетки на день з інтервалом 3 год. Діти від 5 до 10 років: 3 таблетки на день з інтервалом 4 год. Тривалість застосування не повинна перевищувати 7 днів.

 
Побічна дія. Іноді можливі алергічні реакції на компоненти препарату.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Дитячий вік до 5 років.

 

Передозування. При застосуванні наведених доз неможливе.

 

Особливості застосування. Вагітність і годування груддю . В періоди вагітності та годування груддю застосовувати препарат з обережністю.

Вплив на здатність керувати автомобілем або працювати зі складними механізмами. Не впливає на здатність керувати автомобілем або працювати зі складними механізмами.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.  Невідома при застосуванні рекомендованих доз.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 25°С в сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці.

Термін придатності – 3 роки.

 

Умови відпуску. Без рецепта.

 

Упаковка. По 10 таблеток у блістері; по 2 блістери разом з листком-вкладишем у картонній коробці.

           

Виробник. Натур Продукт Європа Б.В.

 

Адреса. Твеберг 17, 5246 XL Розмален, Нідерланди.

Переглядів: 737 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz