П`ятниця, 2024-03-29, 1:00 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2013 » Січень » 1 » ШАВЛІЯ ДР. ТАЙСС
10:31 PM
ШАВЛІЯ ДР. ТАЙСС

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

 

ШАВЛІЯ ДР. ТАЙСС

 

Склад лікарського засобу.

Діючі речовини: 100 г розчину містять рідкого екстракту листя шавлії лікарської (Sage leaves liquid extract) (1:1) 1,0 г; екстракту ромашки аптечної (Chamomilla recutita extract) (4:1) 2,0 г;

допоміжні речовини: вода очищена; сорбіту розчин, що не кристалізується 70 %, гліцерин 85 %, ментол рацемічний, гвоздики олія, рицинова олія -  ПЕГ-40, натрію хлорид, калію сорбіт, кислота лимонна, моногідрат.

 

Лікарська форма. Розчин для ротової порожнини.

Прозорий розчин від жовтого до коричнювато-жовтого кольору зі специфічним запахом.

 

Назва і місцезнаходження виробника. Др. Тайсс Натурварен ГмбХ, Міхелінштраcсе, 10, 66424, Хомбург, Німеччина.

 

Фармакотерапевтична група. Препарати, що застосовуються при захворюванні горла. Код АТС R02A A20.

Застосовується для лікування та профілактики захворювань ротової порожнини загального характеру. Дезінфекційний, протизапальний, обволікаючий і протибольовий засіб для лікування горла і порожнини рота. Спеціально підібрана комбінація лікарських рослин діє комплексно на уражену слизову оболонку, обумовлюючи швидке зменшення болю, подразнення в горлі. Шавлія чинить інтенсивну протимікробну дію. Протизапальна дія шавлії була продемонстрована  шляхом пригнічення синтезу тромбоксану В2  та лейкотрієну В4. Водно-спиртовий екстракт шавлії (50%) гальмує колагенолітичну активність при гінгівітах.

Ромашка є спазмолітичним, протизапальним і антисептичним засобом.

Крім того, ромашка має місцевий протизапальний та заспокійливий ефект. 

Фармакокінетика. Не досліджена.

 

Показання для застосування. Інфекційно-запальні захворювання порожнини рота, горла і верхніх дихальних шляхів, які проявляються болем у горлі, захриплістю голосу, запаленням ясен і слизових оболонок рота: ангіна,  стоматит, гінгівіт.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів, що входять до складу препарату. Дитячий вік до 12 років.

 

Належні заходи безпеки при застосуванні. Не ковтати.

 

Особливі застереження.

 Застосування у період вагітності або годування груддю. Застосування препарату в період вагітності та годування груддю можливе у тому випадку, коли користь від застосування препарату для матері перевищує потенційний ризик для плода/дитини.  Перед застосуванням проконсультуватись з лікарем.

 

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. На даний момент повідомлень немає.

При застосуванні відповідно до рекомендацій препарат не впливає на здатність керувати автотранспортом  або працювати з іншими механізмами.

 

 Діти. Заборонено застосовувати дітям віком до 12 років.

 

Спосіб застосування та дози. Перед застосуванням розчин необхідно збовтати.

Рекомендовано інтенсивно полоскати порожнину рота 2 рази на добу протягом              10 секунд вранці та ввечері, взявши 10-20 мл нерозведеного розчину (один повний ковпачок). Випадкове ковтання розчину безпечне. Найкращий ефект досягається при спільному застосуванні зі спреєм Шавлія Др. Тайс.

За відсутності ефекту лікування протягом 3-4 діб або погіршання стану необхідно звернутися до лікаря. Після прийому препарату рекомендується протягом 30 хвилин утримуватися від приймання їжі та пиття. Курс лікування становить від 3 до 10 діб.

 

Передозування. При передозуванні препарату можливе виникнення алергічних реакцій. Терапія симптоматична.

 

Побічні ефекти. При індивідуальній підвищеній чутливості до компонентів препарату можливий розвиток алергічних реакцій (почервоніння шкіри, висипання, свербіж тощо). Гліцерин, що входить до складу препарату, може спричинити подразнення шкіри та слизової оболонки. При появі побічних реакцій припинити прийом препарату.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. Посилює дію інших протизапальних засобів.

 

Термін придатності. 3 роки.

 

Умови зберігання. Зберігати в захищеному від світла місці при температурі не вище 25 ºС. Зберігати в недоступному для дітей місці.

 

Упаковка. По 250 мл у флаконах № 1.

 

Категорія відпуску. Без рецепта.

Переглядів: 812 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz