П`ятниця, 2024-03-29, 8:39 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2013 » Грудень » 8 » ТАЙЛОЛ ХОТ ПАКЕТ
3:34 PM
ТАЙЛОЛ ХОТ ПАКЕТ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ТАЙЛОЛ ХОТ ПАКЕТ

(TYLOL HOT POCKET)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: гранульований порошок біло-жовтого кольору з  запахом лимону;

склад: 1 пакетик містить парацетамолу 500 мг,  хлорфеніраміну малеату 4 мг, псевдоефедрину гідрохлориду 60 мг;

допоміжні речовини: лимонна кислота безводна, винна кислота, натрію бікарбонат, натрію карбонат безводний, полівінілпіролідон (К30), цукор рафінований, натрію бензоат, барвник хіноліновий жовтий, ароматизатор лимонний.

 

Форма випуску.

Порошок для приготування розчину для перорального застосування.

 

Фармакотерапевтична група. Аналгетики та антипіретики.

Парацетамол у комбінації . Код АТС N02B E51.

 

Фармакодинаміка.

Основу препарату становить комбінація лікарських засобів, що діють на основні ланки в патогенезі застудних захворювань. Парацетамол має жарознижувальну і знеболювальну дії; хлорфеніраміну малеат - блокатор Н1-гістамінових рецепторів, забезпечує десенсибілізуючу дію, що проявляється у зменшенні запальної реакції слизових оболонок верхніх дихальних шляхів (поліпшується носове дихання, зменшується нежить, проходить чхання та сльозотеча), псевдоефедрин гідрохлорид зумовлює зменшення набряку та гіперемії слизової оболонки верхніх дихальних шляхів та синусів.

Фармакокінетика.

Фармакокінетика комбінованого засобу не досліджена, кожний компонент препарату метаболізується окремо.

Парацетамол після прийому внутрішньо швидко і майже цілком всмоктується в травному тракті. Максимальна концентрація парацетамолу в плазмі досягається через 30-60 хвилин після прийому. Парацетамол метаболізується переважно в печінці з утворенням неактивних сполук з глюкуроновою кислотою і сульфатами. У незначній кількості (менше 4 %) метаболізується шляхом окислювання з утворенням цистеїну і меркаптопурової кислоти (за участю цитохрому Р450).

Виводиться із сечею, здебільшого у вигляді метаболітів. У незмінному стані виводиться приблизно 5 % від прийнятої дози.

Період напіввиведення становить 2–2,5 години.

Хлорфеніраміну малеат добре всмоктується в травному тракті і легко проникає в тканини. Період напіввиведення з плазми становить 1-1,5 години, виділяється з організму переважно нирками.

Псевдоефедрин гідрохлорид легко всмоктується після перорального прийому, пікові концентрації у плазмі досягаються через 1 - 2 год; рівень всмоктування - 70%, середній час напіввиведення 2-3 год, метаболізується в організмі, виводиться переважно з сечею.

 

Показання для застосування.

Препарат показаний для симптоматичного лікування грипу і застудних захворювань в дорослих і дітей старше 15 років, що проявляються:

·         лихоманкою;

·         головним болем;

·         ринітом;

·         чханням та сльозотечею;

 

Спосіб застосування та дози.

Внутрішньо дорослим і дітям старшим 15 років препарат призначають по 1 пакету 2-3 рази на добу. Вміст пакетику розчиняють у склянці теплої води. Перший прийом звичайно здійснюють у вечорі, як можна скоріше після появи перших симптомів захворювання. Розчин приймають зразу після приготування. Інтервал між прийомами повинен бути не менше 4 год. Тривалість лікування 3-5 днів.

Для пацієнтів з порушеннями функції нирок при кліренсі креатиніну <10 мл/хв. інтервал між прийомами повинен бути не менше 8 годин.

 

Побічна дія.

Зазвичай препарат добре переноситься, але інколи можливі сухість у роті,  під-

вищена збудливість, нудота, блювання, біль в животі.

Рідко: алергійні реакції (висипання, кропивниця).

Дуже рідко: безсоння, головний біль, анорексія, слабкість, лейкопенія, тромбоцитопенія, тремор, судоми, порушення серцевого ритму, колапс.

 

Протипоказання.

·         підвищена чутливість до компонентів препарату;

·         виражене порушення функції печінки та нирок;

·         закритокутова глаукома;

·         виражена артеріальна гіпертензія, тиреотоксикоз;

·         діти до 15 років, період вагітності і лактації;

·         алкоголізм.

 

Передозування.

При передозуванні токсична дія препарату може бути обумовлена парацетамолом, який входить до його складу. Відомо, що прийом парацетамолу в дозі більше ніж 4 г на добу (для дорослих) може токсично впливати на печінку. Симптоми інтоксикації (нудота, блювання, анорексія, біль у животі, задишка, збудження, посилення пітливості, судоми, галюцинації, підвищення артеріального тиску, тахіаритмія, задишка, збудження) звичайно виникають у перші 24 години.

У випадку передозування слід промити шлунок і призначити сорбенти, у разі необхідності проводиться симптоматична терапія. Антидотами парацетамола є ацетилцистеїн, метионін.

 

Особливості застосування.

Алкоголь підсилює седативну дію хлорфеніраміна малеату та гепатотоксичність парацетамолу.

Не слід призначати препарат більше 5 днів, якщо немає ознак поліпшення.

Препарат може викликати сонливість, що робить небезпечним керування транспортними засобами та роботу з механізмами. Ввечері препарат слід приймати за декілька годин до сну.

При призначенні препарату пацієнтам, що страждають на цукровий діабет, або особам, що знаходяться на дієті, яка виключає цукор, необхідно пам’ятати, що 1 пакетик препарату містить 17,53 г цукру.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Поєднання зі снодійними, аналгетиками й інгібіторами моноаміноксидази може підсилювати пригноблювальну дію на центральну нервову систему.

Одночасний прийом з ангигістамінними препаратами, антидепресантами, протипаркинсоничними препаратами, холінолітичними спазмолітиками може давати атропіноподібний ефект, що проявляється сухістю в роті, порушенням акомодації, затримкою сечі, запором. При прийомі разом з фуразолідоном, прокарбазином, симпатоміметиками, гормонами щитовидної залози підвищується імовірність виникнення побічних ефектів. А при одночасному прийомі з нітратами послаблюється терапевтичний ефект останніх. Ефект непрямих антикоагулянтів збільшується та підвищується вірогідність ураження печінки при одночасному застосуванні з Тайлолом. Барбітурати знижують жарознижувальну дію.

 

Умови  та термін зберігання.

Зберігати при  температурі не вище 25°С, в недоступному для дітей, захищеному

від світла, сухому місці.

Термін придатності – 3 роки.

 

Умови відпуску. За рецептом.

Упаковка. 1 пакетик, що містить 20 г порошку, № 1; по 6, або по 10, або по 12 пакетиків  у картонній коробці, № 6, № 10 та № 12.

 

Виробник.

NOBEL İLAC SANAYII VE TİCARET.A.S.

НОБЕЛ ІЛАЧ САНАЇ. ВЕ ТІДЖАРЕТ. А.Ш.

 

Адреса.

Barbaros Bulvari No: 76-78 34353 Besiktas, Istanbul,  Turkey.

Бульвар Барбарос №76-78, 34353 р-н Бешікташ, м. Стамбул, Туреччина.

Переглядів: 659 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz