Четвер, 2024-03-28, 11:24 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 28 » ТАВІПЕК
9:19 PM
ТАВІПЕК

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ТАВІПЕК

 (TAVIPEC)

 

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: жовті прозорі м’які желатинові капсули зі швом;

склад: 1 капсула містить 0,15 г ефірної олії лаванди;

допоміжні речовини: желатин, гліцерин, барвник хіноліновий жовтий (Е 104), барвник сансет жовтий (Е 110), метакрилатний сополімер (тип А), натрію лаурилсульфат, пропіленгліколь, полісорбат 80, гліцерил моностеарат.

 

Форма випуску. Капсули кишковорозчинні м’які.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при кашлі та застудних захворюваннях. Відхаркувальні засоби. Код АТС R05CA.

 

Фармакологічні властивості  

Фармакодинаміка. ТАВІПЕКу притаманна секретолітична, відхаркувальна, муколітична, епітелізуюча, протизапальна, протимікробна, імуностимулююча дія. Секретолітична дія препарату проявляється у підвищенні мукоциліарного кліренсу.  Муколітична та відхаркувальна дія зумовлюється розрідженням слизу і посиленням функціональної активності війчастого епітелію, що сприяє швидкому та легкому вивільненню від слизу дихальних шляхів.  Епітелізуюча дія проявляється в покращанні самоочищення епітеліальної поверхні бронхіального дерева. Протимікробна та протизапальна активність ТАВІПЕКу спричинена бактерицидними та протизапальними властивостями  ефірної олії лаванди і  проявляється у пригніченні загального росту  бактерій. ТАВІПЕК дезактивує стафілококовий токсин - альфа-гемолізин та стрептококовий токсин - стрептолізин. ТАВІПЕК стимулює неспецифічні ланки імунітету шляхом активації клітинного імунітету, підвищення фагоцитарної активності лейкоцитів.

Фармакокінетика. 

Після перорального прийому 1,8-цинеолу в кишково-розчинних капсулах, мічених атомом ефірної олії лаванди, при максимальному періоді перебування в шлунково-кишковому тракті  біодоступність препарату не змінюється.

 

Показання для застосування.

-          Гострий бронхіт;

-          хронічний бронхіт;

-          бронхіоліт;

-          бронхоектатична хвороба;

-          кашель курця;

-          синусит.

 

Спосіб застосування та дози. Дорослим та дітям старше 12 років -  по 1 - 2 капсули тричі на добу, не розжовуючи, під час їди. Термін  лікування залежить від характеру та тяжкості захворювання і визначається лікарем індивідуально.

 

Побічні ефекти. Рідко може виникати відрижка та короткочасна нудота.  При видиху ймовірна наявність запаху лавандової олії, що не викликає неприємних відчуттів.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до одного з інгредієнтів препарату, виразкова хвороба, гіперацидний гастрит, гострий гепатит, панкреатит, нефрит.

 

Передозування. Не описано.

 

Особливості застосування.

Дослідження щодо застосування  у дітей до 12 років відсутні.

Застосування при вагітності та лактації.

Застереження щодо прийому препарату під час вагітності та лактації відсутні.

Вплив на здатність керувати автомобілем і механізмами.

Препарат не впливає на здатність керувати автомобілем або іншими механічними засобами. Не впливає на психофізичний стан і не викликає сонливості.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не виявлена.

 

Умови  та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при кімнатній температурі (15 - 25°С). Термін придатності - 3 роки.

 

Умови відпуску. Без рецепта.

 

Упаковка.  30 капсул: 3 блістери по 10 капсул, упаковані в картонну коробку.

 

Виробник. Фармацеутіше Фабрік МОНТАВІТ ГмбХ., Австрія.

 

Адреса. Зальбергштрасе 96, А-6060 Абзам, Тіроль, Австрія.

Переглядів: 724 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz