Четвер, 2024-04-25, 8:22 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2015 » Листопад » 27 » Тримектал
12:59 PM
Тримектал

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ТРИМЕКТАЛ

(TRIMECTAL)

 

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Trimetazidine; 1-(2,3,4-метоксибензил)піперазину дигідрохлорид;

основні фізико-хімічні властивості: червоні круглі таблетки, вкриті оболонкою з написом “TRIMECTAL” з одного боку;

cклад: 1 таблетка містить триметазидину дигідрохлориду 20 мг;

допоміжні речовини: крохмаль кукурудзяний, лактоза, целюлоза мікрокристалічна, крохмаль (паста), натрію метилпарабен, натрію пропилпарабен, магнію стеарат, тальк очищений, кремній колоїдний безводний, гідроксипропілметилцелюлоза, висушений крохмаль, титану діоксид, поліетиленгліколь-6000, барвник яскраво-червоний.

 

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

 

Фармакотерапевтична група. Кардіологічні препарати. Код АТС С01Е В15.

 

Фармакологічні властивості.

Триметазидин нормалізує енергетичний метаболізм у клітинах при  гіпоксії або ішемії та запобігає зменшенню внутрішньоклітинного вмісту АТФ, забезпечуючи оптимальне функціонування іонних насосів і трансмембранне транспортування іонів натрію й калію.

Триметазидин також сприяє захисту клітинних мембран від ушкоджень шляхом збільшення обміну фосфоліпідів та їх включення в мембрани. Антиангінальні властивості препарату обумовлені переорієнтацією енергетичного обміну з окислення жирних кислот на окислення глюкози.

У хворих на стенокардію триметазидин з 15-го дня лікування збільшує коронарний резерв, тим самим затримуючи розвиток ішемії, причиненої навантаженнями, обмежує коливання кров’яного тиску без значних змін частоти серцевих скорочень, зменшує частоту нападів стенокардії та сприяє зменшенню щоденних доз нітрогліцерину.

В отоларингологічній практиці застосування триметазидину поліпшує переносимість вестибулярних проб і підвищує гостроту слуху, усуває шум у вухах і запаморочення при хворобі Меньєра і захворюваннях судин головного мозку. При судинній патології око відновлює функціональну активність сітчатки, що виявляється у нормалізаціі показників електроретинограми.

Максимальна концентрація триметазидину в крові спостерігається в середньому через 5 годин після прийому таблетки. Стабільна концентрація встановлюється на 60-годину. Прийом їжі не впливає на фармакокінетичні характеристики триметазидину. Об’єм розподілу препарату становить 4,8 л/кг,  зв’язування з білками крові не перевищує 16 %.

Триметазидин виводиться в основному із сечею, переважно в незмінному стані. Період напіввиведення препарату становить 7 годин для дорослих пацієнтів та 12 годин - для осіб старше 65 років.

 

Показання для застосування. ІХС, стенокардія, ішемічна кардіоміопатія (у складі комплексної терапії), хоріоретинальні судинні порушення, шум у вухах, запаморочення (судинні порушення, хвороба Меньєра). Триметазидин застосовують при лікуванні хворих на ішемічну хворобу серця для тривалої профілактики нападів стенокардії. Препарат призначають як монотерапевтичний засіб або в комбінації з іншими ліками.

 

Спосіб застосування та дози. Триметазидин приймають внутрішньо під час їжи - по 1 таблетці 2-3 рази на добу (40-60 мг).

Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально для кожного пацієнта з урахуванням характеру, ступеня тяжкості та особливостей перебігу захворювання, досягнутого терапевтичного ефекту і чутливості до компонентів.

Застосування препарату для лікування хворих похилого віку не потребує корекції доз.

 

Побічна дія. Препарат, як правило, переноситься добре, проте при індивідуальній підвищеній чутливості до триметазидину можливий розвиток небажаних реакцій з боку шлунково-кишкового тракту (нудота, блювання).

 

Протипоказання. Триметазидин протипоказаний при індивідуальній чутливості до будь-якого з компонентів препарату.

 

Передозування.

Дотепер повідомлень щодо передозування препарату не надходило.

 

Особливості застосування.

Застосування препарату в періоди вагітності та лактації

Вплив триметазидину на репродуктивну функцію не досліджений, тому питання щодо призначення препарату вагітним жінкам доцільно вирішувати з урахуванням співвідношення необхідності лікування для матері та потенційної небезпеки для плода.

Невідомо, чи виводиться триметазидин з грудним молоком, тому рекомендується припинити годування груддю відразу  після початку призначення препарату.

Вплив на здатність до керування автомобілем та роботи з механічними пристроями

У терапевтичних дозах триметазидин не впливає на здатність керувати автотранспортом та працювати з іншими потенційно небезпечними механічними пристроями.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія триметазидину з іншими лікарськими засобами не досліджена.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці, при температурі не вище 250С. Термін придатності  -  3 роки.

Не застосовуйте препарат після закінчення  терміну придатності, зазначеного на упаковці.

 

Умови відпуску. За рецептом.

 

Упаковка. По 10 таблеток у блістерних упаковках, 3 або 6 блістерів у картонній коробці.

 

Власник реєстраційного посвідчення. Нортон Інтернешинал Фармасьютікал Інк.

 

Адреса. 720 Мейн Стріт Сьют 101, Монтон NB, EIC 1E4, Канада.

Переглядів: 571 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz