П`ятниця, 2024-04-19, 5:27 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 29 » УЛЬТРАСОРБ
7:40 PM
УЛЬТРАСОРБ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

УЛЬТРАСОРБ

 (Ultrasorb)

 

Склад лікарського засобу:

діючі речовини:  Ультрасорб® (вугілля активоване дисперговане і модифіковане волокнисте та

модифікований природний палигорскіт  у співвідношенні 2 : 3);

1 пакет містить 0,5 г, 1,0 г або 2,0 г порошку.

 

Лікарська форма. Порошок.

 

Дрібнодисперсний порошок  сірувато-чорного кольору без запаху.

 

Назва і місцезнаходження виробника.

ТОВ "Фарм-Холдінг”.

Україна, 03164, м. Київ, вул.Генерала Наумова, 13.

 

Фармакотерапевтична група. Ентеросорбент. Код АТС А07В С10**.

Ультрасорб® – це комбінований адсорбуючий препарат (ентеросорбент), до складу якого входять активне модифіковане волокнисте вугілля та модифікований природний сорбент на основі глинистого мінералу палигорскіт у співвідношені 2 : 3.

Вуглецевий компонент - дисперговане активоване волокнисте вугілля, яке містить модифікуючі елементи K, Mg, Zn. Він не лише очищує організм шляхом поглинання токсинів, але й нормалізує білковий, ліпідний та електролітний обміни. Також знижує концентрацію токсичних пероксидів ліпідів та вільних радикалів в організмі. Крім того, вуглецевий компонент в іонній формі може виводити з організму радіонукліди.  Таким чином, вуглецевий компонент, очищуючи організм загалом, стимулює його біологічну активність, збільшує природну елімінацію радіонуклідів.

Глинистий компонент – модифікований фероціанідом міді природний глинистий сорбент палигорскіт селективно сорбує цезій, позитивно впливає на перетравлювання всіх поживних речовин.

Ультрасорб® не всмоктується при пероральному застосуванні.

 

Показання для застосування.

Гострі та хронічні інтоксикації організму, зумовлені ендогенними та екологічно залежними захворюваннями, профзахворюваннями у працюючих в екстремальних умовах, що супроводжуються ризиком отруєння радіонуклідами та важкими металами. Хронічний гепатит; комплексна терапія гемабластозів.

 

Протипоказання.

Загострення хвороб, пов’язаних із розладами травного тракту.

 

Належні заходи безпеки при застосуванні.

Інші лікарські засоби слід застосовувати за 1,5 - 2 години до прийому або через 1,5 -                   2 години після прийому препарату Ультрасорб®.

 

Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Препарат не всмоктується при пероральному прийомі, тому в разі необхідності може застосовуватися  вагітними жінками та в період годування груддю.

 

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з  іншими механізмами.

Препарат Ультрасорб® не впливає  на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами та роботі зі складними механізмами.

 

Діти.

У зв’язку з тим що препарат не всмоктується при пероральному прийомі, застережень щодо застосування його для дітей немає.

 

Спосіб застосування та дози.

Ультрасорб® приймають внутрішньо за 1,5 – 2 години до або після їди чи прийому лікарських засобів у вигляді суспензії (0,5 – 1 г на ⅓ склянки води)  2 - 3 рази на день протягом  7 - 14 діб.

Як профілактичний засіб для працюючих в екстремальних умовах препарат призначається в разовій дозі 0,1 г на 1 кг маси тіла  за 1-1,5 години до входження в зону дії екстремальних факторів (приймають у вигляді суспензії, розчиняючи необхідну дозу у ½ склянки води).

 

Передозування. Передозування препарату не призводить до гострого або хронічного отруєння, але може призвести до запору. У таких випадках необхідно призначати проносне.

 

Побічні ефекти.

При тривалому прийомі препарату може мати місце запор. З метою запобігання цьому явищу для пацієнтів, схильних до запору, рекомендується призначати проносні  засоби.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Призначення препарату одночасно з іншими лікарськими засобами, які здатні адсорбуватись на препараті Ультрасорб®, не бажане. Така взаємодія призводить до втрати (частково або повністю) фармакологічних властивостей як ентеросорбенту, так і супутніх препаратів, а також до уповільнення фармакодинаміки та істотної зміни фармакокінетики зазначених препаратів.

 

Термін придатності.

5 років.

 

Умови зберігання. Зберігати в сухому місці, окремо від речовин, що виділяють гази та пари, при температурі від 15 ˚С до 25 ˚С.

 

Упаковка. По 0,5 г, 1 г та 2 г  порошку у пакетах; по 10 пакетів у пачці.

 

Категорія відпуску. Без рецепта.

 

Переглядів: 746 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz