Четвер, 2024-04-25, 9:05 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2014 » Листопад » 17 » Уролесан (рідина)
11:44 AM
Уролесан (рідина)

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

УРОЛЕСАН

 (UROLESANE)

 

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: рідина від зеленувато-коричневого до коричневого кольору, з характерним запахом м'яти;

склад: 1 мл препарату містить олії ялиці  0,0676 г; олії м'яти перцевої  0,0169 г; олії рицинової  0,09295 г; плодів моркви дикої екстракту рідкого  0,19435 г; шишок хмелю екстракту рідкого  0,2788 г; трави материнки екстракту рідкого 0,19295 г;

допоміжні речовини трилон Б.

 

Форма випуску. Рідина.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються в урології. Різні препарати, в тому числі комбінації.

Код АТС G04B X

 

Фармакологічні властивості.  

Фармакодинаміка. Уролесан® належить до групи лікарських засобів, які сприяють виведенню сечових конкрементів (також жовчних конкрементів) . Складові ефірних олій, що входять до складу препарату, зменшують запальні процеси, сприяють посиленню кровопостачання нирок і печінки, справляють діуретичну, жовчогінну та бактерицидну дію, утворюють захисний колоїд в сечі, а також нормалізують тонус (зупиняють спастичне скорочення) гладкої мускулатури верхніх сечових шляхів і жовчного міхура. Завдяки високій розчинності та капілярній активності ефірні олії легко всмоктуються в кров. Стимулюючи нирковий та печінковий кровообіг, вони викликають збільшення сечо - та жовчовиділення. Препарат має виражений протизапальний ефект, сприяє відтоку жовчі, виведенню піску та камінців з нирок, сечового та жовчного міхурів. Препарат проявляє також м'які седативні властивості, що дуже важливо при відходженні  конкрементів.

Фармакокінетика. Не вивчалась.

 

Показання для застосування.  Уролесан® призначають дорослим та дітям старше 7 років при лікуванні сечокам'яної- та жовчнокам'яної  хвороб,  сечових діатезів, гострих та підгострих калькульозних пієлонефритів і хронічних холециститів, дискінезії жовчних шляхів.

 

Спосіб застосування та дози. Приймають внутрішньо перед їжею.

Дози для дорослих: по 8–10 крапель (на цукор) 3 рази на добу. Тривалість прийому 5–30 днів. За необхідності можливі повторні курси. При печінкових та ниркових коліках разова доза становить 15–20 крапель.

Дози для дітей:  7-14 років : по 5-6 крапель (на цукор) 3 рази на добу.

Разову дозу, частоту і тривалість курсу встановлює  індивідуально  лікар!

 

Побічна дія. Можливі нудота, запаморочення, диспепсичні явища.

 

Протипоказання. Алергічна реакція на компоненти препарату.

 

Передозування. Можливе легке запаморочення, нудота. Призначають відповідне лікування ( рясне тепле питво, спокій, активоване вугілля, атропіну сульфат – 0,0005 – 0,001 г).

 

Особливості застосування. Не застосовувати, якщо діаметр каменів перевищує 3мм. Досвід застосування препарату жінкам під час вагітності і у період лактації. При необхідності застосування дітям до 7 років, рекомендується Уролесан®, сироп.

 

Взаємодія з лікарськими засобами. Взаємодія з іншими лікарськими засобами невідома.

 

Умови та терміни зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі не вище 20°С. Після розкриття флакона термін придатності препарату не змінюється, при дотриманні  умов зберігання.

 Термін придатності – 2 роки.

 

Умови відпуску. Без рецепту.

 

Упаковка. По 25 мл у флаконах-крапельницях або по 25 мл у флаконах-крапельницях, закритих кришкою з контролем першого розкриття у пачці.

 

Виробник. АТ "Галичфарм".

 

Адреса. Україна, 79024, м.Львів, вул. Опришківська, 6/8.

Переглядів: 524 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz