П`ятниця, 2024-04-26, 8:08 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2014 » Березень » 30 » Валеріана (таблетки)
11:42 AM
Валеріана (таблетки)

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування вживання препарату

ВАЛЕРІАНА

 (VALERIANA)

 

Склад лікарського засобу:

діючі речовини: 1 таблетка містить екстракту валеріани сухого 30 мг;          

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, лактози моногідрат, коповідон, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат, метакрилатний сополімер (тип А), тальк, титану діоксид (Е 171), поліетиленгліколь 400, діетилфталат, гліцерин, олія рицинова, полісорбат 80, барвник Жовтий захід (Е 110).

 

Лікарська форма. Таблетки, вкриті оболонкою.

Круглі, двоопуклі таблетки діаметром 7 мм, вкриті оболонкою, блідо-помаранчевого кольору, з характерним запахом валеріани.

 

Назва і місцезнаходження заявника.

Медика АТ,  бул. Кн. Дондуков 82, 1504 Софія,  Болгарія.

 

 Назва і місцезнаходження виробника.

 Медика АТ, 2800, м. Санданскі, Індустріальна зона, Болгарія.

 

Фармакотерапевтична група. Снодійні та седативні засоби. Код АТС N05C M09.

Препарат знижує рефлекторну збудливість центральної нервової системи. Чинить седативну та незначну спазмолітичну дію, нормалізує показники електрокардіограми. Не чинить негативної дії на спонтанну рухову активність, чутливість до болю, температуру тіла та не спричиняє птоз. Активний седативний компонент (валепотріатна фракція) чинить седативно-анксиолітичну, протисудомну дії. Виявляє помірний позитивний інотропний та негативний хронотропний ефект на міокард.

Після застосування внутрішньо препарат добре всмоктується зі шлунково-кишкового тракту, але ефективні плазмові концентрації виникають при більш тривалому застосуванні.

 

Показання до застосування.

Підвищена збудливість, безсоння, неврози серцево-судинної системи, спазми шлунково-кишкового тракту.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до активної речовини або інших компонентів препарату. Депресія та інші стани, що супроводжуються пригніченням діяльності центральної нервової системи. Дисфункція щитовидної залози. Дитячий вік до 16 років.

 

Особливі застереження.

Під час застосування препарату потрібно утримуватися від вживання алкогольних напоїв.

Може мати місце підвищена чутливість до специфічного запаху валеріани.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Не рекомендується застосовувати препарат у ці періоди через недостатність даних про безпеку та ефективність застосування.

Здатність впливати на швидкість реакцій при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. У період лікування препаратом слід утримуватися від керування транспортними засобами та роботи з іншими механізмами.

Діти. Препарат не рекомендований для застосування дітям віком до 16 років.

 

 

Спосіб застосування|вживання| та дози.

Препарат застосовують внутрішньо після їди. Рекомендована доза для дорослих та дітей старше 16 років становить 30 – 60 мг (1-2 таблетки) 3-4 рази на добу. Таблетки ковтають не розжовуючи, запиваючи достатньою кількістю рідини.

Тривалість лікування визначає лікар залежно від терапевтичного ефекту та переносимості препарату.

 

Передозування.

Можливі головний біль, запаморочення, сонливість, млявість, загальна слабкість, біль у животі, нудота, зниження гостроти слуху та зору, тахікардія.

Лікування: припинити застосування препарату, промити шлунок, прийняти активоване вугілля. У разі необхідності провести симптоматичну терапію.

 

Побічні ефекти.

Звичайно препарат переноситься добре. При застосуванні препарату в терапевтичних дозах небажаних реакцій не спостерігалось. В окремих випадках можливі реакції підвищеної чутливості, шкірний висип, гіперемія, свербіж, підвищена стомлюваність, сонливість, запаморочення.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Небажані лікарські взаємодії не відомі. Посилює дію седативних, снодійних засобів та анксіолітиків. Валеріана потенціює дію алкоголю, спазмолітичних препаратів.

 

Термін придатності. 2 роки.

 

Умови зберігання. Зберігати в оригінальній упаковці в недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С.

 

Упаковка. 10 таблеток в блістерах, по 3 блістери разом з інструкцією для медичного застосування в картонних коробках. 20 таблеток в блістерах, по 5 блістерів в картонних коробках.

 

Категорія відпуску. Без рецепта.

Переглядів: 785 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz