Четвер, 2024-04-25, 0:54 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2013 » Січень » 24 » ЗАСПОКІЙЛИВИЙ ЗБІР
10:32 AM
ЗАСПОКІЙЛИВИЙ ЗБІР

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату 

ЗАСПОКІЙЛИВИЙ ЗБІР

 

Склад лікарського засобу.

100 г збору містять 33,3 г  листя  м'яти перцевої, 33,3 г листя трифолі, 16,7 г  кореневищ з коренями  валеріани, 16,7 г шишок хмелю.

 

Лікарська форма. Збір.

 

Назва і місцезнаходження виробника.  ЗАТ Фармацевтична фабрика "Віола”.

Україна, 69063, м. Запоріжжя, вул. Кірова, 75.

 

Фармакотерапевтична група.  Заспокійливий засіб. Код АТС  N05C M50.

 

Фармакологічні властивості. Збір виявляє седативну активність: зменшує збудливість центральної нервової системи, посилює дію снодійних; виявляє також спазмолітичні властивості. Ефект зумовлюють біологічно-активні речовини, що містяться у компонентах збору: в листі мяти перцевої – ментол, в кореневищах із коренями валеріани - складний ефір борнеолу та ізовалеріанової кислоти, вільна валеріанова та інші органічні кислоти, алкалоїди (валерін та хатинін), дубильні речовини, цукри, в шишках хмелю – ефірна олія, органічні кислоти, флавоноїди, алкалоїд хумулин, у листі трилисника водяного – ірідоїди, флавоноїди (рутин, трифолін), дубильні речовини, монотерпенові алкалоїди.

 

Показання для застосування.  Нервове збудження, безсоння, неврози серцево-судинної системи та інші стани, які потребують призначення седативних засобів.

 

Протипоказання. Препарат протипоказаний у разі алергії на один з його компонентів.

 

Належні заходи безпеки при застосуванні. При прийомі препарату слід утримуватися від вживання алкогольних напоїв та уникати УФ-опромінювання.

 

Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Безпека та клінічна ефективність препарату при вагітності та в період годування груддю не вивчалась.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранстпортом або іншими механізмами. З обережністю застосовувати особам, які керують транспортом та механічними засобами.

Діти. Досвід застосування у дітей невідомий, тому не рекомендується без призначення  лікаря застосовувати препарат у дітей молодше 12 років.

 

Спосіб застосування та дози. 2 столові ложки вміщують в емальований посуд, заливають 200 мл кип'яченої води, нагрівають на водяній бані 15 хвилин, потім настоюють при кімнатній температурі 45 хвилин і проціджують. Сировину, що залишилася, віджимають, і одержаний об'єм настою доводять кип'яченою водою до початкового об'єму 200 мл. Настій приймають внутрішньо у теплому вигляді по 1/2 склянки за 20-30 хвилин до їди, 2 рази в день. Курс лікування становить 2-4 тижні.

 

Передозування. При перевищенні терапевтичних доз спостерігається посилення побічної дії.

 

Побічні ефекти. Можуть бути стомленість, сонливість, запаморочення, що потребує відміни препарату, а при вираженості цих ефектів - призначення кофеїну. Можливі випадки алергічних шкірних реакцій (фотосенсебілізація).

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. Посилює дію снодійних препаратів.

 

Термін придатності. 2 роки.

 

Умови зберігання. Зберігають у сухому, захищеному від світла місці, при кімнатній температурі (15–25°С); приготовлений настій – у прохолодному місці не більше 2-х діб.

Зберігають в недоступному для дітей місці.

 

Упаковка. По 50 г у пакетах, пачках.

 

Категорія відпуску. Без рецепта.

Переглядів: 887 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz