П`ятниця, 2024-04-26, 4:44 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 22 » ЖЕНЬШЕНЬ
4:35 PM
ЖЕНЬШЕНЬ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату
ЖЕНЬШЕНЬ
(Ginseng)

 

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина жовтуватого кольору; при зберіганні допускається випадання осаду;

склад: 1 флакон містить настойки коріння женьшеню здрібненого у спирті етиловому        70% (1:10).

 

Форма випуску. Настойка для перорального застосування.

 

Фармакологічна група.  Тонізуючі засоби. Код АТС А13А.

 

Фармакологічні властивості. Женьшеню настойка містить тритерпенові глікозиди - панаксозиди (А-G), пектини, сапоніни, жирні та ефірні олії, макро- і мікроелементи та інші речовини. Препарат належить  до лікарських засобів, які діють на центральну нервову систему, до так званих "тонізуючих" адаптогенних препаратів. Женьшеню настойка  посилює процеси збудження у нейронах кори головного мозку і в стовбурових відділах останнього, покращує рефлекторну діяльність, активує обмін речовин, підвищує працездатність. Ефект препарату залежить від дози: у малих дозах спостерігається посилення збудження і зниження гальмівних процесів, у великих - посилення останніх.

 

Показання для застосування. Як тонізуючий засіб при астенічних станах, неврастенії, перевтомі, в період одужання після захворювань виснажливого характеру, в комплексній терапії ослаблення статевої функції неврастенічного походження.

 

Спосіб застосування та дози. Женьшеню настойку призначають дорослим внутрішньо по 15 - 25 крапель за 30 - 40 хвилин до їди 2 - 3 рази на добу. Курс лікування - 30 діб. За показаннями повторні курси лікування здійснюють через 2 - 3 тижні.

 

Побічна дія. При підвищеній чутливості організму до препарату розвиваються генералізований розеольозний шкірний висип та свербіж.

 

Протипоказання. Артеріальна гіпертензія, підвищена збудливість, безсоння, кровоточивість різного походження та характеру, підвищена чутливість до біологічно активних речовин, що містяться у лікарській рослинній сировині, діти до 12 років. Про використання Женьшеню настойки у онкохворих інформація відсутня.

 

 

 

Передозування. Можуть спостерігатися запаморочення, нудота, блювання, підвищення температури тіла, порушення дихання, втрата свідомості. Характерним симптомом інтоксикації є кровоточивість, у тому числі, яка проявляється кривавим блюванням і проносом.

Лікування. У разі передозування слід негайно припинити застосування препарату і вжити заходів симптоматичної та підтримуючої терапії.

 

Особливості застосування. Перед застосуванням збовтати.

Женьшеню настойку  не слід приймати у другій половині дня. Необхідно враховувати, що прийом препарату найбільш ефективний  восени та зимою.

При застосуванні препарату слід утриматись від керування транспортними засобами та механізмами, що потребують підвищеної уваги.

Вагітні та жінки у період лактації застосовують препарат з обережністю і лише тоді, коли користь від застосування препарату буде перевищувати можливий ризик розвитку негативної дії на плід (дитину).

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Женьшеню настойка посилює дію  психостимуляторів, аналгетиків, кофеїну, камфори, фенаміну та інших стимуляторів центральної нервової системи. Препарат є фізіологічним антагоністом барбітуратів, тому їх сумісне застосування не раціональне.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у захищеному від світла та вологи місці при температурі від 8 0С до 15 0С. Зберігати в недоступному для дітей місці! При зберіганні допускається випадання осаду.

Термін придатності - 3 роки.

Не застосовувати препарат після вказаного терміну придатності.

 

Умови відпуску. Без рецепта.

 

Упаковка. По 50 мл у флаконах скляних або полімерних.

 

Виробник. ВАТ "Лубнифарм".

 

Адреса. Україна, 37500, м. Лубни, Полтавська обл., вул. Петровського, 16.

Переглядів: 688 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz