П`ятниця, 2024-04-19, 11:22 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 22 » ЖЕНЬШЕНЮ НАСТОЙКА
4:36 PM
ЖЕНЬШЕНЮ НАСТОЙКА

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЖЕНЬШЕНЮ НАСТОЙКА

(TINCTURA GINSENG)

 

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина жовтуватого кольору, зі специфічним запахом; допускається утворення осаду під час зберігання;

склад: 1 флакон містить: діюча речовина:  настойки коренів женьшеню (1:10) – 50 мл;

допоміжна речовина: спирт етиловий 70 %.

 

Форма випуску. Настойка.

 

Фармакотерапевтична група. Тонізуючі засоби. Код АТС А13А.

 

Фармакологічні властивості. Женьшеню настойка належить до лікарських засобів, які впливають на центральну нервову систему. Посилює процеси збудження в нейронах кори та стовбурових відділах головного мозку покращує рефлекторну діяльність, активізує обмін речовин, підвищує працездатність. Ефекти препарату є дозозалежними: при застосуванні в низьких дозах спостерігається посилення збудження та послаблення гальмівних процесів, у високих - посилення останніх.

 

Показання для застосування. Женьшеню настойку призначають при гіпотонії, втомленості, перевтомі та неврастенії, а також при астенічних станах, у період  одужання після інфекційних та інших захворювань, які спричиняють виснаженню організму, при послабленні статевої функції неврастенічного генезу (у складі комплексної терапії).

 

Спосіб застосування та дози. Приймають внутрішньо за 30-40 хв до їди. Разова доза для дорослих становить  від 15 до 20 крапель. Препарат приймають 2-3 рази на день, протягом  30-40 днів. Повторні курси лікування проводять через 2-3 тижні (у разі необхідності).

 

Побічна дія. Можливі генералізований розеольозний висип і свербіж шкіри (як прояви  підвищеної чутливості до препарату).  

 

Протипоказання. Артеріальна гіпертензія, підвищене збудження, безсоння, схильність до виникнення кровотеч різного походження та характеру. Дитячий вік (до 12 років).

 

Передозування. При передозуванні можуть спостерігатися головний біль і запаморочення, безсоння, нудота, блювання, підвищення температури тіла. При отруєнні - порушення дихання, втрата свідомості. Характерним симптомом інтоксикації є кровоточивість.

Лікування: Симптоматичне.

 

Особливості застосування. Женьшеню настойку не слід приймати у другій половині дня. Необхідно враховувати, що прийом препарату найбільш ефективний восени та взимку.

Застосування в періоди вагітності та лактації. Вплив біологічно активних речовин, що містяться в корені Женьшеню, на репродуктивну функцію не досліджений. Невідомо також, чи потрапляють діючі речовини препарату до грудного молока, тому застосовувати настойку Женьшеню для лікування вагітних і матерів-годувальниць не рекомендується.

Вплив на здатність керувати автомобілем і працювати з механічними пристроями. Оскільки у складі препарату міститься етиловий спирт, не рекомендується вживати настойку Женьшеню під час керування автомобілем та проведення робіт із застосуванням потенційно небезпечних механічних пристроїв.

 

Взаємодія з лікарськими засобами. Не відома.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в прохолодному (8 -15˚ С), захищеному від світла  та недоступному для дітей місці. Термін зберігання – 3 роки.

 

Умови відпуску. Без рецепта.

 

Упаковка. По 50 мл у флаконах.

 

Виробник. ТОВ "ДКП "Фармацевтична фабрика".

 

Адреса. 10014, Україна, м. Житомир, вул. Лермонтовська, 5.

Переглядів: 654 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz