Субота, 2024-05-11, 4:43 AM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2015 » Лютий » 16 » Жіночі настої та чаї
1:02 PM
Жіночі настої та чаї

Жіночі настої та чаї

Сильна пітливість, напади серцебиття, запаморочення, біль голови, несподіваний притік крові до обличчя… Жінки рано чи пізно тією чи іншою мірою потерпають від цих симптомів гормонального дисбалансу.

Вегетосудинні прояви – це напевно, найнеприємніша ознака клімаксу. Для зменшення проявів такого розладу можна застосувати рецепти народної медицини.

Збір для зменшення потовиділення і приливів: змішати суху сировину з трави шавлії, липового цвіту і листя ожини в пропорції 3 до1 до 1. Столову ложку залити склянкою кип’ятку і залишити настоятися на 25 хв. Процідити та відтиснути. Пити по 1/3 склянки 2р/д. Це приємний на смак і запах напій.

Окремо можна використати ожину. Відвар гілок цієї ягоди (1 ч. л. на склянку окропу) використовують як окремий заспокійливий засіб при підвищеній збудливості, нервових розладах, істерії, безсонні, знову ж таки приливах, порушенні менструального циклу (при болісних місячних). А в сезон усім жінкам бажано з’їдати не менш як дві склянки ожини. Із сушених чи заморожених ягід можна робити настої та компоти.

Для нормалізації діяльності серцевого м’яза і судин, народна медицина використовує настій до якого входять квіти або плоди глоду. Чайну ложку сухої сировини запарюють склянкою кип’ятку і залишають настоятися протягом півгодини. Процідити і відтиснути. Пити по 1/3 склянки двічі на день за 25 хв до їди. При сильному серцебитті настій із квіток глоду приймають по 30 крапель 3р/д. Можна чергувати цей засіб і настій до складу якого входить трава шавлії: 1 ст. л. трави заливають 400 мл окропу і настоюють 25 хв., проціджують.  Після відтискання приймають по склянці тричі на день.

Оскільки в період клімаксу біль голови пов'язаний зі спазмуванням судин та стрибками артеріального тиску рекомендують змішати рівні частини квіток глоду, листя м’яти перцевої, трави собачої кропиви. Столову ложку залити 250 мл окропу, настояти, процідити та відтиснути. Пити по 50-60 мл тричі на день.

При перепадах настрою допоможе настій з кореня валеріани. Столову ложку подрібненого кореня залити 200 мл окропу і дати настоятися 25 хвилин. Проціджуємо і приймаємо по 50 мл тричі на день.

Можна використати також комбінований заспокійливий засіб: змішати суху сировину - корінь валеріани, листочки м’яти перцевої і квітки ромашки аптечної (пропорція 1 до1 до 1,5). Заливають 200 мл окропу і залишають на півгодини настоятися. Приймати по 100 мл 2р/д.

Переглядів: 1043 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz