П`ятниця, 2024-03-29, 1:43 PM
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Медична скарбниця
Головна » 2012 » Грудень » 22 » ЖОВЧОГІННИЙ ЗБІР
4:40 PM
ЖОВЧОГІННИЙ ЗБІР

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату 

ЖОВЧОГІННИЙ ЗБІР

 

Склад лікарського засобу.

Діючі речовини: 110 г збору містять: квіток цмину піщаного подрібнених 40 г, листя трифолі подрібненого 30 г, листя м`яти перцевої подрібненого 20 г, плодів коріандру 20 г.

 

Лікарська форма. Збір.

 

Назва і місцезнаходження виробника. ЗАТ ”Фармацевтична фабрика "Віола”.

Україна, 69063, м. Запоріжжя, вул. Кірова, 75.

 

Фармакотерапевтична група.  Жовчогінний засіб.  Код АТС  А05А Х10.

Фармакологічні властивості. Водна витяжка зі збору має жовчогінний ефект. Препарат сприяє підвищенню жовчної секреції, змінює хімічний склад жовчі (зменшує концентрацію жовчних кислот, підвищує вміст холатів і білірубіну в жовчі), збільшує жовчовиділення, чинить протизапальну, антибактеріальну і спазмолітичну дію, стимулює секреторну функцію шлунка і підшлункової залози, підвищує діурез, діє як кровоспинний засіб.

 

Показання для застосування. Хронічні холецистити, холангіти, ангіохоліти, жовчнокам’яна хвороба, дифузні ураження печінки.

 

Протипоказання. Обтураційна жовтяниця. Препарат протипоказаний при алергії на один із його компонентів.

 

Належні заходи безпеки при застосуванні. Не визначені.

 

Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Препарат не рекомендується застосовувати у періоди вагітності та годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранстпортом або іншими механізмами. Не досліджена.

Діти. Безпека та ефективність застосування препарату для дітей не встановлені, тому не рекомендується без призначення лікаря застосовувати дітям віком до 12 років.

 

Спосіб застосування та дози. Для приготування настою 1 столову ложку збору кладуть в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) холодної перевареної води, закривають кришкою, нагрівають у киплячій воді (на водяній бані) 15 хв, настоюють при кімнатній температурі 45 хв, проціджують. Сировину, що залишилася, віджимають до процідженого настою. Об'єм останнього доводять перевареною водою до 200 мл. Приймають внутрішньо за 30 хв до їди по 1/2 склянки (100 мл), 3 рази на добу.

2 фільтр-пакети кладуть у скляний або емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) окропу, закривають і настоюють 15 хв. Приймають внутрішньо за 30 хв до їди, по 1/2 склянки (100 мл), 3 рази на добу.

 

Передозування. Не виявлено.

 

Побічні ефекти. Невідомі.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. Не встановлені.

 

Термін придатності. 2 роки.

 

Умови зберігання. Зберігають у сухому, захищеному від світла місці при кімнатній температурі (15 – 25 °С); приготовлений настій – у прохолодному місці не більше 2 діб. Зберігають у недоступному для дітей місці.

 

Упаковка. По 50 г у пакетах, пачках; по 1,5 г у фільтр-пакетах, по 20 фільтр-пакетів у пачках.

 

Категорія відпуску. Без рецепта.

Переглядів: 780 | Додав: GAL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz